Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Lietadlo s Obamovou muselo prerušiť pristátie, hrozila zrážka!

Michelle Obama a Jill Biden
Michelle Obama a Jill Biden

WASHINGTON - Lietadlo s prvou dámou USA Michelle Obamovou muselo v utorok prerušiť pristávací manéver na Andrewsovej základni neďaleko Washingtonu. Kvôli chybe letového dispečera hrozilo, že sa na pristávacej ploche zrazí s vojenským nákladným lietadlom. Informoval o tom denník The Washington Post.

Manželka amerického prezidenta Baracka Obamu sa vracala z New Yorku, kde sa spolu s manželkou viceprezidenta Joea Bidena Jill zúčastnila televízneho nakrúcania. Bola na palube Boeingu 737, ktorý je súčasťou prezidentskej letky.
    
Kontrolná veža na Andrewsovej základni si až na poslednú chvíľu všimla, že obrie nákladné lietadlo C-17 zrejme nezvládne vypratať pristávaciu plochu pre lietadlo s Obamovou. Najprv prezidentskému Boeingu nariadila vykonať niekoľko manévrov, aby dopravné lietadlo získal viac času. Nakoniec ale lietadlo s Obamovou muselo pristátie prerušiť a začať krúžiť okolo letiska.
    
O niečo neskôr lietadlo bezpečne pristálo. Zdroj z americkej administratívy povedal televíznej stanici NBC News, že ľudia na palube lietadla s Obamovou si incident vôbec nevšimli. Mali vraj pocit, že ide o bežné pristátie.  "Lietadlo nikdy nebolo skutočne ohrozené,"  uviedol vo vyhlásení Úrad pre dohľad nad civilným letectvom.
    
Vec sa teraz vyšetruje. Stala sa v okamihu, keď americkú verejnú mienku aj úrady znepokojilo niekoľko zlyhaní letových dispečerov, ktorí zaspali počas nočnej služby. Jeden z nich sa dokonca v službe pozeral na film. K obavám Američanov o bezpečnosť leteckej dopravy sa v uplynulých dňoch vyjadril aj Obama. "Máme to pod kontrolou," povedal.


Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu