Sobota11. máj 2024, meniny má Blažena, zajtra Pankrác

Pilot odmietol pristáť, muž letel 14 hodín s infarktom!

Pearson informoval o udalostiach v Japonsku
Pearson informoval o udalostiach v Japonsku

LONDÝN/BRATISLAVA - Max Pearson (51), reportér rádia BBC, musel vydržať 14-hodinový let spoločnosti Singapore Arlines so zástavou srdca! Žurnalista, ktorý dokumentoval cunami v Japonsku, sa vracal domov, keď ho na palube postihol infarkt. Napriek tomu pilot odmietol odkloniť lietadlo k najbližšej nemocnici.

Ocenený novinár podával týždeň správy o zemetrasení a neskôr letel z Tokia do Singapuru, kde prestúpil na lietadlo do Londýna. Krátko na to, ako stroj vzlietol, muž utrpel infarkt. Podľa neho palubný sprievodca odmietol žiadosť o presmerovanie lietadla, aby sa mu dostalo okamžitej lekárskej pomoci.

Ženatého otca dvoch detí odviezla sanitka do nemocnice, akonáhle pristál na letisku Heathrow, a podrobil sa akútnej operácii. Pod dohľadom lekárov zostal celý týždeň, pričom ďalší mesiac bol na PN. "Nechcem o tom ešte hovoriť. Je to veľmi delikátna situácia," povedal na margo incidentu Pearson.

"Mal šťastie, že prežil. Vyzerá to tak, že sa o neho počas letu postaral jeden z pasažierov, ktorý bol lekár," uviedol nemenovaný zdroj. Poškodenie srdca, ktoré reportér utrpel, je vážne. Muž teraz zvažuje právne kroky proti spoločnosti. Jej hovorca odmietol udalosť komentovať.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu