Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Neobvyklá sťažnosť: Ženu ruší rev dinosaurov!

ilustračné foto
ilustračné foto

VARŠAVA - Hukot dinosaurov obťažuje istú ženu z juhopoľského mestečka Zátor. Jej pozemok susedí so zábavným parkom, v ktorom sú vystavené pohyblivé figúry týchto prehistorických živočíchov. Neobvyklý susedský spor rieši súd v Krakove.

Danuta P. sa na súde sťažuje, že kvôli hluku z parku, ktorý majú na svedomí revúce dinosaury spúšťané fotobunkou, a ďalšie atrakcie, ako je autodróm alebo kino, prišla o možnosť odpočinku a právo na pokoj. Hluk ju vraj tiež môže ohroziť na zdraví.

Žena sa v roku 1990 do tejto časti Zátoru nasťahovala preto, že v nej bolo ticho a kľud. Všetko sa ale zmenilo pred tromi rokmi, keď v jej susedstve vyrástol dinosaurí park. Danuta tvrdí, že keď má zatvorené okná, prekračuje hluk povolenú normu o tridsať percent a keď okná otvorí, až o päťdesiat.

Majiteľ zábavného parku chcel, aby súd žalobu zamietol. Tvrdil, že zaobstaral systém, ktorý tlmí rev dinosaurov, presťahoval kino, ktoré mohlo jeho susedku rušiť, predal hlučný kolotoč a kúpil miesto neho taký, ktorého prevádzka je tichšia. Súd ale už vypočul niekoľko svedkov, ďalšie rokovania sa má konať v júni.

Zábavné parky, ktoré návštevníkov lákajú na prechádzku po praveku, vznikli v posledných rokoch na niekoľkých miestach Poľska. Neďaleko Opole sa nachádza údajne najväčší objekt tohto druhu v Európe.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu