Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Úchylák si natáčal ženy na letiskových toaletách

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BERLÍN - Pracovník medzinárodného letiska vo Frankfurte nad Mohanom natáčal tajne pomocou dvoch minikamier ženy na záchodoch v letiskovej hale. Robil tak po dobu najmenej troch týždňov.

Všetko sa prevalilo po tom, čo jedna zo žien menila v zásobníku rolku toaletného papiera a našla v ňom kameru. Vyšetrovatelia neskôr našli aj tú druhú. Oznámila to dnes frankfurtská polícia s tým, že muža zadržali a k činu sa priznal. K motívu svojho počínania sa ale nevyjadril.

Na letisku páchateľ pracoval už niekoľko rokov ako sprievodca turistických exkurzií po frankurtskom letisku, považovanom za jedno z najväčších v Európe. Muž vybavil kamery zvukovými senzormi, ktoré spúšťali natáčanie. Z 35 záznamov, zaistených políciou na jednej pamäťovej karte, tak len päť zachytávalo nejakú ženu v kabíne, zatiaľ čo zvyšné nahrávky boli len reakciou spúšťača na prechod osoby okolo kabíny alebo stlačenie vstupnej kľučky.

Muž si záznamy ukladal doma na počítači a polícia nevylučuje, že ich prostredníctvom internetu vymieňal za iné. Policajní experti teraz počítač preverujú.

Päťdesiatročného muža obvinili z "porušovania výsostného súkromia" ľudí. Za to mu podľa polície hrozí nanajvýš rok väzenia alebo peňažná pokuta. Letisko vydalo vyhlásenie, že ide o čin "osamelého páchateľa" a zamestnancom zakázalo o veci s médiami hovoriť. "Je to v záujme vyšetrovania," uviedol hovorca letiska.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu