Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Požiar v českej fabrike: Zostáva zdolať ešte tretinu

Areál bývalého Technoplastu Zobraziť galériu (2)
Areál bývalého Technoplastu

CHROPYNĚ - Rozsiahly a zložitý požiar továrne na spracovanie plastov v moravskom mestečku Chropyně v Zlínskom kraji, kde začalo horieť v noci zo štvrtka na piatok, hasiči uhasili zatiaľ len z dvoch tretín. Návrat v piatok evakuovaných 390 obyvateľov okolitých troch ulíc je preto zatiaľ stále neistý.

"Sme na hranici technických a ľudských možností," povedal Ivo Mitáček, hovorca hasičského zboru Zlínskeho kraja. Hlavné ohnisko požiaru je ukryté pod troskami budovy a konštrukcií. Zasahujúci hasiči preto dnes privolali na pomoc špecializovanú hasičskú rotu s ťažkou technikou. Vodiči ťažkých nakladačov musia kvôli dymu z horiacich plastov zasahovať s dýchacími prístrojmi. Súbežne sa tým pokračuje hasenie zvyšku požiaru a ochladzovanie konštrukcií.

Na mieste požiaru pracujú vyšetrovatelia hasičského zboru a kriminalisti. Predbežne vypočuli svedkov, ktorí v dobe požiaru v budove pracovali na nočnej zmene. Príčiny požiaru zatiaľ nie sú známe, pretože plamene sa objavili na treťom podlaží v miestach, kde bol sklad a kde sa v tom čase nemal nikto pohybovať.

Vyšetrovatelia ešte nemohli vstúpiť do požiariska, pretože tam kvôli nestabilným konštrukciám naďalej platí zákaz vstupu a je tam aj vysoká teplota. Hasiči a polícia sa však budú môcť pri vyšetrovaní požiaru oprieť o správu hasičov, ktorí boli v továrni na kontrole len pred týždňom. Kontrolóri tam isté nedostatky zistili, ale samotnú správu z kontroly majiteľovi objektu ešte ani nestihli zaslať.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu