Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Zo zakladania požiarov podozrievajú dobrovoľného hasiča!

Ilustračné Foto
Ilustračné Foto

BRNO - Podpaľačom mal byť dobrovoľný hasič. Po sérii podozrivých požiarov porastov v okrese Hodonín policajti hliadkovali v teréne a v piatok večer pravdepodobného podpaľača zadržali pri ďalšom pokuse.

"K ostatným požiarom sa odmietol priznať, aj keď niekoľko nepriamych dôkazov svedčí práve proti nemu," povedal dnes policajný hovorca Petr Zámečník.

V oblasti tesne pri slovenských hraniciach v poslednej dobe pribudlo požiarov, pri ktorých bolo odborníkom úplne jasné, že ich niekto založil úmyselne. U žiadneho sa nepodarilo bezprostredne zistiť páchateľa. Policajti z Veselí nad Moravou preto hliadkovali v teréne. Muža prichytili medzi obcami Veľká nad Veličkou a Hrubá Vrbka.

Prišiel osobným autom, ďalej išiel po lesnej ceste a na trávnatej lúke sa pokúsil zapaľovačom podpáliť trávu. Žiadnu väčšiu škodu sa mu spôsobiť nepodarilo. Keď sa za ním policajti rozbehli, muž sa dal na útek a stratil sa prenasledovateľom v tme. "Policajti sa preto vrátili k jeho vozidlu a medzitým si zistili, komu patrí. Majiteľ auta videl, že sa od jeho auta nevzďaľujú, tak sa k nemu o chvíľu neskôr vrátil. Najskôr zo strachu zapieral," uviedol Zámečník. K poslednému pokusu sa priznal až pod hrozbou nasadenia psovoda, ktorý vystopuje jeho kroky od auta k tlejúcej tráve.

Policajti prípad zatiaľ vyšetrujú ako priestupok proti poriadku v štátnej správe. Dobrovoľnému hasičovi hrozí pokuta až 25-tisíc českých korún (cca tisíc eur).

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu