Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

Ako z rozprávky: Slepý vojnový hrdina si vzal sestričku!

Šťastný párik si povedal minulú sobotu Zobraziť galériu (2)
Šťastný párik si povedal minulú sobotu

LONDÝN - Hrdo stojí a pri oltári čaká na svoju vyvolenú. Hoci ju Paul Jacobs nevidí, pretože je slepý, už sa nevie dočkať, kedy si pred zrakmi 130 svadobčanov povedia áno.

Dvadsaťdvaročný Paul sa nikdy nedozvie ako vyzerá jeho manželka. Prišiel totiž o zrak počas vojny v Afganistane, keď sa snažil resuscitovať svojho priateľa, ktorý utrpel zranenia počas bombového útoku na ich jednotku. Louise vtedy pracovala ako zdravotná sestra v nemocnice v Birminghame, kde vojaka previezli. "Viem, že ma nikdy neuvidí. Ale ja sa nepozerám na Paula ako zdravotne postihnutého, beriem ho ako každého iného," povedala.

Na ceremónii sa okrem vyše stovky hostí zúčastnila aj popová hviezda Des'ree, ktorú príbeh dvoch zaľúbencov tak dojal, že sa im rozhodla aj napriek tomu, že už desať rokov verejne nevystupovala, zaspievať jednu zo svojich najznámejších piesní. Pred rokom Paula kráľovná Alžbeta II. vyznamenala a udelila mu medailu za statočnosť.

Na deň, kedy prišiel o zrak, si spomína len matne. "Na explóziu si príliš nepamätám. Z rečí mojich blízkych viem, že som bol asi tri týždne v kóme." Mladíka fascinovala armáda už odmalička. Hoci sa vyučil za automechanika a murára, vždy vedel, že raz bude vojakom. "Moji kolegovia sa za pár týždňov vracajú do Afganistanu. A ja by som bol najradšej, keby som mohol ísť s nimi," uviedol.

Namiesto toho teraz venuje svoj čas nadácii pomáhajúcej vojakom, ktorí prišli o zrak. Paul je i napriek svojmu hendikepu optimista. "Svoj život žijem naplno. Človek sa dostane cez všetky prekážky, stačí len chcieť a mať pri sebe takú dobrú ženu akou je Louise," dodal šťastný novoženáč.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu