Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Lietadlo so 118 cestujúcimi pristálo s dierou v trupe

Lietadlo spoločnosti Southwest Airlines Zobraziť galériu (3)
Lietadlo spoločnosti Southwest Airlines

PHOENIX - Lietadlo americkej leteckej spoločnosti Southwest Airlines so 118 cestujúcimi a dierou v trupe v piatok núdzovo pristálo na vojenskej leteckej základni v Arizone po tom, ako v kabíne zrazu došlo k poklesu tlaku.

Letecká spoločnosť uviedla, že let 812 smeroval z Phoenixu do Sacramenta, v Kalifornii. A s dierou na hornej časti lietadla pristál na základni Yuma. Hovorca spoločnosti povedal, že nik, až na jednu letušku, sa nezranil a jej zranenie je ľahkého rázu.

Boeing 737 po ohlásení núdzovej situácie bezpečne pristál o 16.07 h miestneho času. "Príčinu dekompresie nepoznáme," uviedol hovorca federálnej leteckej správy Ian Gregor.

Cestujúci opísali situáciu v lietadle pre televíziu CBS. Povedali, že si práve objednali nápoje, keď počuli silný zvuk a nad hlavami sa im objavili kyslíkové masky. Vtedy začalo lietadlo prudko klesať a dozvedeli sa, že ide na núdzové pristátie.

"V trupe lietadla bola asi deväťmetrová diera. Bolo vidno izoláciu a drôty. Trhlina sa tiahla pozdĺž jedného zo stropných panelov," povedala televízii jedna z cestujúcich.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu