Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Mladík plánoval bombový útok na štadión v Dortmunde!

Futbalový štadión v Dortmunde.
Futbalový štadión v Dortmunde. (Zdroj: SITA)

WIESBADEN/DORTMUND - Nemeckému Spolkovému kriminálnemu úradu (BKA) so sídlom vo Wiesbadene sa podarilo prekaziť možný bombový útok na futbalový štadión v Dortmunde. Informáciu bulvárneho denníka Bild potvrdila dnes vo Wiesbadene hovorkyňa BKA.

Podľa jej slov v Severnom Porýní-Vestfálsku prebieha vyšetrovanie v súvislosti s podozrivými predmetmi.

BKA informoval, že v utorok zadržali v Kolíne nad Rýnom jedného podozrivého, 25-ročného občana Nemecka, ktorý však pri výsluchu vyhlásil, že si scenáre plánovaných útokov v Nemecku vymyslel.

Neskôr však spolupracovníci BKA našli v jeho byte i v okolí dortmundského futbalového stánku po tri nálože, o ktorých nie je zatiaľ jasné, či boli aj funkčné, informovala agentúra DPA.

Podľa internetového vydania denníka Bild sa kriminalistom podarilo v noci nadnes odhaliť dva sklady trhavín a zbraní, jeden z nich v okolí štadióna v Dortmunde, druhý v Krefelde.

Páchateľ - vydierač mal v úmysle pripraviť o život fanúšikov tímu Hannover 96, ktorí by pricestovali do Dortmundu na sobotňajší ligový zápas s domácou Borussiou.

Podľa Bildu sa tento 25-ročný Nemec už vlani pokúšal o vydieranie jedného podniku. Aj keď jeho slová pri výsluchu naznačovali islamistické tendencie, vyšetrovatelia nevylučujú, že môže ísť o zmäteného páchateľa - individualistu.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu