Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Nevinné ženy ukameňovali na smrť ako čarodejnice!

Oblasť Limpopo, kde sa stala vražda
Oblasť Limpopo, kde sa stala vražda

LONDÝN/BRATISLAVA - Cynthiu Lemahovú (26) a jej babičku Mupalu Motopelaovú (81) odvliekol v pondelok o piatej ráno z domu gang tínedžerov a ukameňoval na smrť. Vrahovia ženy obvinili, že sú čarodejnice!

Polícia na druhý deň začala s vyšetrovaním vraždy, ktorá sa stala v provincii Limpopo v Juhoafrickej repubike. Podľa jej hovorcu veľa členov miestnej komunity verilo, že ženy boli čarodejnice.

"Ešte je to veľmi čerstvé, ale zdá sa, že na obete sa zamerali kvôli presvedčeniu, že boli nejakým spôsobom zapojené do čarodejníctva. Pre niektorých ľudí v spoločenstve, je ťažké pochopiť, keď sa iným v živote darí. Podľa všetkého táto mladá žena tvrdo pracovala a podarilo sa jej dostať niekam jej rodinu. Je možné, že žiarlivosť viedla susedov, aby šírili povery, ktoré vyústili do viktimizácie. Bohužiaľ, jej babička bola taktiež zavraždená iba kvôli príbuzenstvu s ňou," povedal.

Detektívi pátrali po skupine najmenej 12-tich miestnych tínedžerov podozrivých z útoku. Svedkovia povedali, že do žien hádzali kamene, pokým neumreli. Ich zakrvavené telá odtiahli späť do ich domu a zapálili. Naštastie Cynthiinim dvom deťom sa podarilo utiecť a vyviaznuť bez zranení.

Podľa polície budú útočníci obvinení z vraždy a podpaľačstva. Totožnosť niektorých z nich už poznajú a údajne ich rýchlo pochytajú. Neexistuje žiadny náznak, žeby sa ženy nejakým spôsobom podieľali na tradičnej medicíne alebo čarodejníctve.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu