Nedeľa12. máj 2024, meniny má Pankrác, zajtra Servác

Povstalci zostrelili pri Bengází dve Kaddáfího lietadlá

Ilustračné foto
Ilustračné foto

TOBRUK - Líbyjskí povstalci údajne zostrelili dve lietadlá vojenských síl lojálnych prezidentovi Muammarovi Kaddáfímu, ktoré sa snažili bombardovať ich pozície v meste Bengází na východe krajiny.

Nemenovaný hovorca povstalcov oznámil, že v Bengází, ktoré je jednou z posledných bášt rebelov, je zatiaľ pokoj. "Kaddáfího sily chce uskutočniť letecký útok na mesto, naša protilietadlová obrana však ofenzívu odrazila a zostrelila dve lietadlá," povedal. Jedno zo zostrelených lietadiel podľa neho spadlo na predmestí. Štátna televízia zatiaľ oznamuje, že Kaddáfího sily víťazia nad povstalcami na východe aj západe krajiny a že jednotky sa už nachádzajú na predmestí Bengází.

Líbyjskí rebeli popreli tvrdenia televízie Allibíja, že vládne vojská obsadili mesto Misráta v západnej časti krajiny. Vládne sily na polmiliónové mesto Misráta zaútočili už v stredu, podľa hovorcu tamojších povstalcov sa však ofenzívu podarilo odraziť. Podľa štátnej TV armáda už získala kontrolu aj nad mestom Zuvajtína, asi 150 km južne od Bengází, to však rebeli tiež popierajú.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu