Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Päťnásobný vrah prehral súd o sťahovacie pančuchy

Ilustračné foto
Ilustračné foto

PRAHA - Doživotne odsúdený vrah Ivan Roubal (59) nemá dôvod na radosť. Okrem toho, že sa už nikdy nepozrie na slobodu, dnes prehral aj súd so zdravotnou poisťovňou. Žiadal od nej 200-tisíc, pretože mu údajne nedodávala sťahovacie pančuchy.

Roubal má poriadne za ušami. V roku 1994 v Prahe prepadol požičovňu áut. Jej majiteľov brutálne zviazal a obaja sa napokon udusili. Dokázali mu aj tri ďalšie vraždy a od roku 1999 si odpykáva doživotný trest.

Pobyt vo väzení mu očividne neprospieva. Zažaloval poisťovňu, ktorá mu mala pravidelne posielať špeciálne pančuchy, ktoré mu mali pomáhať proti kŕčovým žilám. Pančuchy mu však údajne nechodili a jeho stav sa zhoršil.

Súd však rozhodol, že poisťovňa si svoju povinnosť splnila a pančuchy mu posielala. Podľa zástupkyne poisťovne išlo o to, že recidivistovi sa nepáčil lacný typ pančúch, ktoré dostával. Nie sú samodržiace a dodávajú sa len v telovej farbe. Tá však neladí s čiernymi niťami, ktoré mu väznica poskytuje na "štopkanie." Vrahov problém je teda estetický.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu