Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Objednal si drogy z Ázie, susedov šokoval neľudským krikom!

Ilustračné Foto
Ilustračné Foto (Zdroj: Jupiterimages)

BRNO - Políciu privolali susedia po tom, čo začuli začuli z vedľajšieho bytu "neľudský krik". Ich sused si totiž aplikoval drogy, ktoré mu dorazili poštou z Ázie.

Muž (41) z Brna si privodil zdravotné komplikácie, po ktorých ho policajti objavili doma v kritickom stave. Hliadka ho našla ležať na zemi, chrčal a nebol schopný komunikácie. Až po niekoľkých dňoch v nemocnici sa jeho zdravotný stav zlepšil.

Políciu do domu v Brne-Kohoutoviciach privolali vlani v decembri, potom čo susedia začuli z bytu muža "neľudský krik". Muž uviedol, že si drogy objednal cez internet. Látky potom niekoľko týždňov skúmali policajní špecialisti v laboratóriách. Chemici zistili pomocou chromatografie a spektrofotometrie, že ide o látky JWH 250 a JWH 018.

Rozbor drog teraz ukázal, že ide o látky stokrát účinnejšie než bežná marihuana, povedal hovorca juhomoravskej polície Pavel Šváb. Sú to chemikálie, ktoré sú až stonásobne účinnejšie než základný tetrahydrocannabinol (THC) obsiahnutý v marihuane. "Aj keď sa nejedná o látky zakázané v Česku, dôrazne varujeme pred podobnými experimentami," uviedol hovorca.

Muž tak nie je stíhaný za požitie týchto nových látok, ktoré nie sú na drogovom trhu v republike príliš známe, ale za to že si doma pestoval konope. Hrozí mu až päť rokov väzenia.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu