Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Kamera zachytila masového vraha krúžiaceho po meste

Zachytený vrah na kamere
Zachytený vrah na kamere

WHITEHAVEN – Masový vrah krúžil po rušnom centre mesta vo svojom taxíku, so spusteným oknom na strane vodiča a so zbraňou v pravej ruke.

Tieto zábery zverejnila britská polícia, ktoré zachytávajú šialenú jazdu Derricka Birda (52), ktorý v anglickom Whitehavene v júni minulého roka zastrelil 12 ľudí a zranil ďalších 25, aby nakoniec spáchal samovraždu.

Záznam zachytáva aj situáciu, keď Bird začal strieľať na preplnenom stanovišti taxíkov, kde zastrelil jedného z vodičov. Počas jazdy mestom si náhodne vyberal svoje obete, po streľbe na jedného muža dokonca vystúpil z auta a sledoval, ako sa jeho obeť plazí po chodníku.

ITN priniesla aj výpoveď jedného z jeho zranených kolegov Paula Wilsona, ktorý prechádzal po chodníku a Bird na neho zavolal.

„Nečakáte, že niekto po vás začne strieľať, zvlášť ak je to niekto, koho poznáte a vážite si ho,“ uviedol.

Ako priznal, taxikári trávia dlhý čas čakaním a ničnerobením, takže žarty všetkého druhu sú celkom bežné. V prvom momente si preto myslel, že ide tiež o žart.

Masaker trval podľa miestnych médií najmenej tri hodiny. Bird potom nasadol do svojho auta a po ceste viacerými okolitými mestami náhodne strieľal po okoloidúcich. Nakoniec sa sám zastrelil v lesíku pri meste Boot na severozápade Anglicka.

BBC vtedy označila udalosť za najtragickejšiu svojho druhu v Británii od roku 1996, keď útočník v škôlke v škótskom Dunblane postrieľal 16 detí.


Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu