Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Ženy demonštrovali proti Berlusconimu za rovnoprávnosť

Protest proti Berlusconimu
Protest proti Berlusconimu

RÍM - Talianske ženy demonštrovali v utorok vo viacerých mestách krajiny za ochranu svojich práv. Zároveň vyjadrili tiež nespokojnosť s premiérom Silviom Berlusconim, ktorého čaká budúci mesiac súd pre intímny pomer s neplnoletou prostitútkou.

"Chceme vyjadriť svoj hnev z toho, čo sa deje v politickom svete," uviedla Irene D'Onofriová, jedna zo stoviek demonštrantiek v Ríme. "So ženami sa zaobchádza ako s vecami. Hanbím sa, že mám premiéra, ako je Berlusconi," dodala. Protesty žien sa konali v utorok aj vo Florencii, Miláne a Neapole.

Demonštrácie proti premiérovi, ktorý sa v poslednom čase zmieta v čoraz väčšom počte sexuálnych škandálov, sa uskutočnili už aj v polovici februára. Organizátorky vtedy uviedli, že k usporiadaniu protestnej akcie ich podnietili správy médií o tom, že Berlusconi mal pomer s niekoľkými prostitútkami. Talianky však rovnako chceli upozorniť aj na zlý stav dodržiavania práv žien v krajine.

Berlusconiho, ktorému ústavný súd v januári obmedzil imunitu, začali vyšetrovať za vzťah s neplnoletou prostitútkou. Podľa prokuratúry sa šéf talianskej vlády za peniaze stýkal s viacerými mladými ženami. V prípade, že ho usvedčia vinným z intímneho pomeru s mladistvou osobou, hrozí mu až 12 rokov väzenia. Premiér obvinenia odmieta.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu