Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Zadržali údajného Roháčovho komplica!

Jozef Roháč
Jozef Roháč

BRATISLAVA - Slovenská polícia zadržala medzinárodne hľadaného muža, ktorý podľa nej spolupracoval s Jozefom Roháčom stíhaným v Maďarsku z viacerých vrážd. Maďarský súd vydal na zadržaného maďarského občana vlani európsky zatykač pre vydieranie a ublíženie na zdraví, za čo bol odsúdený na päťročný trest. Novinárov dnes o tom informovali zástupcovia polície.

"Bol predvedený na prokuratúru v Nitre a daný do cely predbežného zadržania a v súčasnej dobe je vo vydávacej väzbe, o ktorej sa rozhoduje," uviedol policajný viceprezident Michal Kopčik. Na Slovensku sa zadržaný vraj trestnej činnosti nedopustil.

"Preto bude vydaný do Maďarska," dodal policajný prezident Ján Packa. Zadržaný, ktorý má trvalý pobyt na Slovensku, sa k spolupráci s Roháčom v Maďarsku podľa polície nevyjadril. Roháča zadržala česká polícia v centre Prahy minulý rok, neskôr bol prevezený do Maďarska, kde mu hrozí až doživotný trest. Muž, ktorému sa podľa médií hovorí "čistič slovenského podsvetia", má na Slovensku a v Maďarsku údajne na svedomí desať ľudských životov.

Roháč je údajne stíhaný za to, že v Budapešti nainštaloval pod auto maďarského občana 3,5 kilogramu plastickej výbušniny, ktorá však napokon neexplodovala. Okrem toho je vraj Roháč v Maďarsku podozrivý aj z účasti na bombových útokoch v Budapešti a tiež z bombového atentátu na podnikateľa v roku 1998, pri ktorom zomreli ďalší traja ľudia.

Pre tieto skutky ho však pražský súd nevydal, a tak z nich nemôže byť v Maďarsku obvinený. Roháč bol už skôr obvinený aj na Slovensku. Polícia ho podozrievala, že sa spolu s Imrichom Oláhom podieľal na vražde bývalého policajta Róberta Remiáša, bratislavská prokuratúra však stíhanie oboch mužov v roku 2006 zastavila.

Následne zastavila aj stíhanie bývalého šéfa slovenskej tajnej služby Ivana Lexu, ktorý bol podozrivý, že si vraždu objednal.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu