Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Chcel preraziť blokádu: 6 zranených policajtov, 3 zničené autá

Naháňačka sa skončila postavením blokády Zobraziť galériu (6)
Naháňačka sa skončila postavením blokády

BRATISLAVA/VARŠAVA – Sedem zranených, z toho šesť policajtov, a tri zničené policajné autá. Tak sa vo štvrtok večer skončila policajná naháňačka zakončená streľbou na jednom z predmestí v poľskej Torune, o ktorej informovala televízia TVN24.

Muži zákona sa snažili zadržať dvoch zlodejov, o ktorých vedeli, že budú prechádzať mestom v ukradnutých vozidlách. Zastavili ich až policajné výstrely.

„Z operačných zdrojov sme získali informácie, že vo štvrtok večer budú prechádzať cez mesto dve kradnuté vozidlá: Audi A4 a Toyota Avensis,“ citoval portál TVN24 policajnú hovorkyňu Moniku Chlebicz.

Polícia pri vjazde aj na viacerých miestach v meste postavila blokády. Keď si hliadka pri jednom z vjazdov všimla hľadané autá, zablokovala cestu so svojimi vozidlami VW Transporter a dala im svetelné signály na zastavenie. Ich vodiči najprv spomalili, tesne pred blokádou však vodič Audi zrýchlil a snažil sa ju preraziť.

Nasledovala naháňačka, pri ktorej policajti museli použiť zbrane. „V priebehu akcie boli použité strelné zbrane, čo prispelo k zadržaniu stíhaných,“ uviedla bez ďalších podrobností hovorkyňa.

Podľa ďalších zdrojov po naháňačke zostalo poškodených niekoľko ďalších neoznačených policajných áut. Identitu zadržaných nezverejnili. „Záležitosť má kriminálne pozadie, podrobnosti preto nemôžeme zatiaľ zverejňovať,“ citoval portál TVN24 policajnú hovorkyňu.

Zranení policajti skončili v nemocnici, piatich už prepustili, jeden stále zostáva na pozorovaní, jeho stav však označili ako „dosť dobrý.“

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu