Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Krutý bilbord proti potratom šokoval!

Najnebezpečnejšie miesto pre Afroameričana je v maternici
Najnebezpečnejšie miesto pre Afroameričana je v maternici

LONDÝN/BRATISLAVA - Zbrojenie proti potratom formou reklamy nie je nič nové. V manhattanskej štvrti SoHo v New Yorku sa však aktivisti rozhodli pritvrdiť. Hoci išlo iba o miestnu reklamu, pobúrila celý svet. Bilbord ukazuje dievčatko čiernej pleti, na ktorom je napísané: "Najnebezpečnejšie miesto pre Afroameričana je v maternici".

Kampaň skupiny zvanej Life Always prirovnáva potrat ku genocídnemu sprisahaniu. "Naše posolstvo je provokatívne. Je to však pravda, presná a reálna," hovorí jeden z členov predstavenstva Stephen Broden. Bilbord je postavený v centre mesta a plánujú, že tam zostane nasledujúcich 6 týždňov. Ani po negatívnych ohlasoch z rôznych strán ho totiž nemienia stiahnuť. Kampaň dokonca plánujú rozšíriť po celej krajine.

Podľa predstaviteľky radnice Letitie Jamesovej je plagát nedôstojný. "Každá žena má právo osobnej voľby, čo sa týka jej tela, a ja rešpektujem mnohé uhly pohľadu, ale prirovnávať potraty k terorizmu a genocíde, je veľmi urážlivé," hovorí.

Podľa denníka Huffington Post Always Life zakladá svoju provokatívnu reklamu na údajoch ministerstva zdravotníctva v New Yorku. Tie ukazujú, že u černochov zaznamenali najväčší počet potratov v roku 2009, a to vyše 40-tisíc.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu