Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Abramovič zverejnil majetok: Čo vlastní jeden z najbohatších Rusov?

Ruský miliardár Zobraziť galériu (3)
Ruský miliardár

BRATISLAVA - Tak o tomto sa môže obyčajnému smrteľníkovi iba snívať. Roman Abramovič ukázal v súvislosti s kandidatúrou do duny majetkové priznanie. Nechýbajú v ňom luxusné autá, vily, byty, ale aj výpisy z bankových účtov. Bankovými kartami môže tento boháč takmer okamžite zaplatiť v hotovosti 115 miliónov dolárov.

Keďže zákon prikazuje kandidátom v regionálnych voľbách priznať svoj majetok, musel tak urobiť aj jeden z najbohatších Rusov, ktorý chce byť poslancom na Čukotke. Volebný výbor následne priznanie zverejnil. Podľa stránky motejlek.com z neho vyplýva, že oligarcha vlastní okrem už notoricky známeho futbalového klubu Chelsea Londýn aj časť uhliarskeho gigantu Evraz, nálezisko zlata na Čukotke, deväť domov, dvanásť pozemkov, sedem automobilov a akcie v ďalších siedmich firmách.

Na bankových účtoch má 115 miliónov dolárov a na termínovaných vkladoch ďalších 4,8 milióna. Tri domy vlastní vo Francúzsku, dva v Spojených štátoch, vilu v Londýne, dve rezidencie v Moskve a jednu aj v čukotskom Anadyre. Na seba má napísané dve limuzíny BMW 760 LI, Mercedes S600L, Mercedes Viano, Mercedes S 500 L, VW Golf a Range Rover Vogue. Okrem toho má ešte aj sedem bytov, z toho až šesť v hlavnom meste Veľkej Británie.

Ako však vidieť, podobne ako naši poslanci nezverejnil ani Abramovič úplne všetko, čo využíva. Akosi zabudol na jachtu za 200 miliónov eur, ktorá má divadlo, dva bazény a priestor na ponorku. Asi stratil pri svojom obrovskom majetku prehľad aj o ďalších luxusných strojoch, ktoré využíva. Zabudol do priznania uviesť napríklad aj súkromné lietadlá, helikoptéry a ďalšie lode. Taká maličkosť.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu