Streda8. máj 2024, meniny má Ingrida, zajtra Roland

Nemeckého Fritzla obvinili zo zneužívania ďalšie dve deti!

Björn a Markus, nevlastní synovia Detlefa
Björn a Markus, nevlastní synovia Detlefa (Zdroj: TASR)

BERLÍN - Nemca súdeného za sexuálne zneužívanie vlastnej dcéry a adoptovaných detí dnes obvinili ďalšie dve údajné obete zo sexuálneho a fyzického trýznenia.

Ide o nevlastných synov obžalovaného vo veku 29 a 32 rokov, uviedla agentúra AP.


Detlefa S. (48) pôvodne obvinili z toho, že roky zneužíval svoju dcéru (18), ako aj nevlastné dvojčatá - chlapca a dievča (27), s ktorou splodil najmenej sedem detí. V prípade dievčat sa tento týždeň už čiastočne priznal.

Pred súdom v Koblenzi dnes obvinil ďalší muž (29) nevlastného otca z toho, že sa mu opakovane vkrádal do postele a obťažoval ho, keď bol vo veku 9 až 11 rokov. Ďalší nevlastný syn spomínal, ako ho otec bil a potvrdil, že násilie bolo v rodine bežné.

Svedok tiež uviedol, že Detlef S. trávil veľa času s nevlastnou dcérou. O prípadnom zneužívaní však nevie. Jeden z oboch svedkov podľa AP tiež popisoval, že matka sa raz pokúsila nepustiť násilníka k dcére, ten ju však zbil.

Nezamestnaný vodič kamiónu z dediny Fluterschen blízko Bonnu sa podľa obžaloby dopúšťal násilností od roku 1987 do vlaňajšieho leta.

Obžalovaný je z 350 prípadov sexuálneho zneužívania a v 35 ďalších bodoch súvisiacich s tým, že obe dcéry nútil k prostitúcii.

Detlefovi S. hrozí pätnásťročné väzenie. Vynesenie rozsudku sa očakáva v polovici marca.

Predsedajúci sudca dnes oznámil, že obžalovaného pošle na psychiatrické vyšetrenie, ktoré má zistiť, či je za svoje činy plne zodpovedný.

Proces bude pokračovať budúcu stredu, kedy má byť pred súd predvolaná žena obžalovaného a matka zneužívaných detí.

Prípad vzbudzuje veľkú pozornosť nemeckých médií, pretože pripomína kauzu rakúskeho Josefa Fritzla, ktorý v pivnici svojho domu v Amstettene takmer 24 rokov väznil svoju dcéru, znásilňoval ju a mal s ňou sedem detí. Súd ho za to predvlani poslal na doživotie.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu