Piatok31. máj 2024, meniny má Petrana, Petronela, Nela, zajtra Žaneta

Nemecký Fritzl sa priznal: S nevlastnou dcérou má 7 detí!

Dcéra Natascha
Dcéra Natascha

BERLÍN – Celé roky sexuálne zneužíval vlastnú dcéru a nevlastné deti. Pred súdom sa priznal, že je otcom siedmich detí splodených s adoptovanou dcérou.

Nemec Detlef S. (48), ktorý dnes stál pred súdom v Koblenzi sa však k ich zneužívaniu podľa agentúry DPA nepriznal. Prípad vzbudzuje veľkú pozornosť nemeckých médií, pretože pripomína kauzu rakúskeho Josefa Fritzla.

Detlef S. z malej obce Fluterschen  neďaleko Bonnu je obvinený, že od roku 1987 do vlaňajška sexuálne zneužíval nevlastného syna Björna, jeho dnes dvadsaťosemročnú sestru Nataschu a svoju teraz osemnásťročnú biologickú dcéru. Obe dievčatá podľa obžaloby tiež nútil k prostitúcii tým, že ich opakovane poskytoval mužom z okolia k sexu a bral za to peniaze.

S Nataschou splodil podľa prokuratúry osem detí, jedno z nich ale zomrelo krátko po narodení. U ostatných potomkov testy DNA preukázali, že ich otcom je súdený nezamestnaný vodič kamiónu. Obžaloba proti nemu má celkom 350 bodov. Pokiaľ ho uznajú vinným, hrozí mu až 15 rokov za mrežami.

Zneužívaní tvrdia, že na zvrátené správanie sa Detlef S. upozorňovali úrady už v minulosti, pomoci sa im však nedostalo. V policajnej cele tak skončil až vlani v lete, keď sa jeho biologická dcéra rozhodla po dovŕšení osemnástich rokov odísť z domu. V liste, ktorý napísala matke na rozlúčku, opísala otcovej skutky. Tento list potom odovzdala jej nevlastná sestra Natascha úradu starostlivosti o mládež, ktorý zalarmoval políciu.

Obvinený odvtedy sedel vo vyšetrovacej väzbe, všetky činy, ktoré sú mu pripisované, ale popieral. Účastníci dnešného úvodného pojednávania si vypočuli šokujúce detaily z obžaloby. Svoju vlastnú dcéru podľa nej muž so sklonmi k násiliu prvýkrát k sexu donútil v deň jej 12. narodenín a potom ju zneužíval približne raz týždenne. Na Björnovi sa údajne prvýkrát previnil, keď mal štyri alebo päť rokov, na Nataschi v jej 13. rokoch.

Obe mladé ženy podľa obžaloby poskytol tridsaťpäťkrát za odplatu k pohlavnému styku dvom mužom z okolitých obcí. Aby k nemu boli dcéry povoľné, opíjal ich údajne alkoholom.

"Dúfam, že dostane maximálny trest, aby už nikomu nemohol ubližovať," vyhlásila pred začiatkom súdu adoptívna dcéra, ktorá sa medzitým s deťmi z domu hrôzy v obci sa 750 obyvateľmi odsťahovala.

Proces vzbudzuje v Nemecku veľkú pozornosť, pretože prípad zneužívania rodinných príslušníkov takých rozmerov krajiny nepamätá. Nemecká médiá obvinenému prisúdili prívlastok "hororový otec" alebo "nemecký Fritzl". Odkazujú tak na prípad Rakúšana Josefa Fritzla, ktorý v pivnici svojho domu v Amstettene takmer 24 rokov väznil svoju dcéru, znásilňoval ju a mal s ňou sedem detí. Súd ho predvlani poslal na doživotie.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu