Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Colníci natočili erotický klip, nahnevali Putina

Videoklip ruských colníkov Zobraziť galériu (9)
Videoklip ruských colníkov

MOSKVA - Ruskí colníci a colníčky z vladivostockého prístavu na východe krajiny sa predviedli s tak rozmarným silvestrovským klipom, že sa stal hitom internetu.

Dnes si ale ich náčelník vyslúžil pokarhanie od samotného premiéra Vladimira Putina. Médiá už predpovedajú, že talentovaní previnilci sa s kariérou colníkov môžu pravdepodobne rozlúčiť.

"Sám rád žartujem a smejem sa, ale takáto tvorba patrí do kultúrneho domu. Disciplína je nevyhnutná a v niektorých jednotkách sa musí máličko zvýšiť. Viete, o čom hovorím," vyhlásil dnes Putin a šéf federálnej colnej služby Andrej Beljaninov pritakal, že si je dobre vedomý, o čom je reč.

Pokúsil sa síce podriadených obhajovať, že sú skrátka všestranne talentovaní. "Talent je potrebné rozvíjať, ale v osobnom voľne a nie v práci. Tam sa musia rešpektovať predpisy a plniť služobné povinnosti," uťal debatu Putin. Náčelníkovi neostalo než poďakovať sa za kritiku.

Premiérov hnev možno nie je to najhoršie, čomu vtipálci v uniformách teraz čelia. Prokuratúra už začala vyšetrovať 13 previnilcov, ktorí sa podieľali na natočení "škandalózneho" videoklipu o sladkom živote na colnici, kde šampanské tečie prúdom, tancuje sa po stoloch a veliteľ sa holí bojovým nožom.

Beljaninovov hovorca už pohrozil prísnymi trestami za "hanbu spôsobenú celej colnej službe", čiže talenty z klipu pravdepodobne čakajú výpovede z celkom dobre honorovanej služby. Kapitán prístavných colníkov, ktorý si v klipe aj zahral, vlani vykázal oficiálny príjem vo výške 941 226 rubľov (vyše 23 tisíc eur), čo viacmenej zodpovedá platu vicegubernátora kraja.

A to je do klipu namontovaný aj úryvok z populárneho filmu, kde colník o sebe hovorí, že "plat neberie" (takže mu stačia úplatky). Vo verejnosti ale klip v štýle ruskej hudobnej skupiny BandEros vyvolal nadšenie. Nie je vraj vylúčené, že talentovaných colníkov miesto šplhania sa po služobnom rebríčku čaká úplne iná kariéra.



Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu