Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Otec proti, dcéra za: Bushová podporila homosexuálov!

Barbara Bushová vo videu obhajuje práva homosexuálov
Barbara Bushová vo videu obhajuje práva homosexuálov

NEW YORK - Jedna z dcér-dvojičiek bývalého amerického prezidenta Georgea Busha Barbara sa postavila proti názorom svojho otca a podporila sobáše homosexuálov. Potvrdila to vo videoreklame, ktorú vydali na podporu práv gayov.

Dvadsaťdeväťročná Barbara, ktorá žije v New Yorku, kde sobáše gayov nie sú povolené, sa zapojila do reklamnej kampane Newyorčania pre rovnosť manželstiev, ktorú pripravila Human Rights Campaign, najväčšia organizácia obhajujúca záujmy gejov, lesbičiek, bisexuálov a transsexuálov v USA.

"Som Barbara Bushová, som Newyorčanka a som pre rovnosť manželstiev," uviedla v krátkej internetovej reklame. "V New Yorku musí byť spravodlivosť a rovnoprávnosť pre všetkých, každý by mal mať právo vziať si človeka, ktorého miluje. Pripojte sa k nám."

Jej matka, bývalá prvá dáma Laura Bushová, vlani v rozhovore s Larrym Kingom povedala, že tiež nesúhlasí s politikou svojho manžela týkajúcej sa definície zväzku, ktorý je uznávaný len medzi mužom a ženou. "Musíme to konečne vziať do úvahy a prediskutovať to." Sobáše homosexuálov sú podľa nej generačnou záležitosťou.

Laura Bushová pripustila, že niektorí Američania súhlasia s názormi jej muža, ale "tiež viem, že keď sú si páry navzájom oddané a milujú sa, mali by mať rovnaké práva ako každý iný".

Medzi významnými osobnosťami, ktoré podporili organizáciu Human Rights Campaign, sú hudobník Moby, módny návrhár Kenneth Cole, herečky Whoopi Goldbergová a Julianne Mooreová a newyorský starosta Michael Bloomberg.



Barbara Bushová o homosexuáloch
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu