Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

Na staré kolená si nedá pokoj, Lietajúca Gizi (85) opäť kradne

Lietajúca Gizi
Lietajúca Gizi

BUDAPEŠŤ - Kedysi známa maďarská kleptomanka Gizella Kosztorová, ktorá už v 50. rokoch nenásilne prenikala do bytov a kradla tam peniaze a cennosti, prepadla vo svojich 85 rokoch znovu svojej vášni.

Žena známa kriminalistom pod prezývkou "Lietajúca Gizi" sa v týchto dňoch znovu votrela do súkromného domu v meste Bicske na západe Maďarska a ukradla tam 15000 forintov (asi 52 eur) z peňaženky na stole. Onedlho ju však dolapili. Informovala o tom agentúra MTI.

"Lietajúca Gizi" získala svoju prezývku vďaka tomu, že ku svojim kleptomanským ťahom často používala vnútroštátne letecké linky do provinčných miest. Hrdo sa už v 50. a 60. rokoch označovala za "kráľovnú zlodejov", pretože vraj kradne len pre ukojenie svojej vášne, a nie pre obživu. Kriminalistom však dlho neunikala. 20 prípadov jej dokázali, opakovane bola odsúdená a odsedela si celkovo 22 rokov vo väzení.

Teraz však žena, ktorú kriminalisti považovali už kvôli jej veku prakticky za "vyliečenú", znova udrela. V Bicske si počkala, kedy si majitelia domu odskočili k susedom, prenikla dovnútra a z peňaženky ležiacej na stole ukradla obsah.

Majiteľa po návrate zaujali najprv blatisté stopy v obývačke, potom zistili, že im zmizli peniaze. Privolaná polícia onedlho potom objavila Gizi na miestnej stanici. Skúsená starenka sa obhajovala tvrdením, že peniaze našla vyhodené v kontajneri, a dobrovoľne ich odovzdala. Napriek tomu ju zadržali, citovala z maďarských zdrojov agentúra DPA.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu