Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

O týranom chlapcovi úradníci vedeli roky, nezasiahli

Chlapca zachránili v poslednej chvíli - vážil 13 kíl
Chlapca zachránili v poslednej chvíli - vážil 13 kíl

BRNO - Vlastní rodičia svojho syna mučili hladom, surovo ho bili a vymýšľali najrôznejšie spôsoby týrania. Chlapec vo svojich siedmych rokoch vážil neuveriteľných 13 kíl a meral len niečo vyše metra. Šokujúce je, že úrady o prípade vedeli a nezasiahli.

Zodpovednosť za týranie chlapca z Brna nesú konkrétni sociálni pracovníci, zrejme tiež polícia a ďalšie inštitúcie, píše v dnešnom vydaní český denník Právo.

Úradníci mali mať informácie o chlapcovom živote dva roky. Zodpovednosť sa však vyvodzuje až teraz, zodpovedná sociálna kurátorka podala výpoveď. "Pravidelne som to hlásila na sociálku, ale vždy mi povedali len to, že to monitorujú. Myslím, že by sa o tom teraz malo hovoriť, aby sa zabránilo podobným prípadom, ktoré sociálka takto zanedbá," uviedla pre Právo susedka brnianskej rodiny.

Brutálne zaobchádzanie s chlapcom sa mohlo skončiť jeho smrťou, rodina sa však presťahovala do inej časti Brna. Tamojší sociálni pracovníci už neboli tak zhovievaví, dieťa tyranom zobrali a prípad začala vyšetrovať polícia.

O prípade sa trištvrte roka mlčalo. Informácie prenikli na verejnosť až 25. januára po tom, ako sa začal súd s rodičmi. Chlapec dnes žije v jednom z detských domovov. Fyzicky sa mu polepšilo. Odborníci tvrdia, že najväčšiu šancu dostať sa do normálneho života má s novou rodinou.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu