Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Po zemetrasení v Maďarsku zaznamenali menšie dotrasy

ilustračné foto
ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BUDAPEŠŤ – Po sobotňajšom zemetrasení, ktorého epicentrum s magnitúdou 4,7 bolo pri meste Oroszlány v Komárňansko-ostrihomskej župe, zaznamenali v Maďarsku v noci nadnes niekoľko menších dotrasov, uviedol pre maďarskú tlačovú agentúru MTI seizmológ László Tóth.

Podľa jeho vyjadrenia ide o čoraz zriedkavejšie a slabšie dotrasy, ktoré môžu potrvať aj niekoľko týždňov.

Hovorkyňa Celoštátnej ochrany proti katastrofám Tímea Petróczyová MTI informovala, že k zraneniam ľudí nedošlo. V župách Komárňansko-ostrihomskej, Stoličnobelehradskej a Peštianskej hlásili popraskanie stien domov a jedného kostola, ako aj poškodené komíny - evakuovať však nikoho nemuseli. Materiálne škody vznikli i na budovách záchranárov v Oroszlányi a Tatabányi, tí však mohli pokračovať v práci.

Záchranári v uvedených župách zaznamenali viacero volaní. Ľudia trpiaci vysokým tlakom, staršie osoby a pacienti s problémami dýchania si pýtali rady lekárov a niektorých z nich museli aj ošetriť.

Celoštátna záchranárska služba (OMSZ) pre prípad ďalších otrasov prevelila o 19.00 h do Tatabánye jednotku pre hromadné havárie, ktorá je vybavená na ošetrovanie mnohých zranených. Záchranárov regiónu, ktorí mali voľno, telefonicky vyzvali, aby boli v pohotovosti. Žiadny zásah záchranárov však potrebný už nebol.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu