Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Bezdomovec prežil polonahý v mraze: Mal desať promile!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

VARŠAVA - Poľský bezdomovec prežil polonahý vonku na lavičke v desaťstupňových mrazoch, v krvi mal cez desať promile alkoholu. Oznámila to agentúra DPA s odvolaním sa na poľské zdroje. Obe okolnosti pritom bývajú obvykle smrtiace.

Prípad sa stal v poľskom pohraničnom meste Cieszyn pri hraniciach s Českom. Pred miestnou stanicou na lavičke našli bezdomovca, ktorý nejavil známky života. Privolaná záchranná služba zistila, že muž je v bezvedomí a má 10,24 promile alkoholu v krvi.

Pri tomto množstve by bola väčšina ľudí po smrti, lekári považujú za životu nebezpečnú už úroveň troch promile. Napriek tomu muž z Cieszyn nie je v Poľsku rekordmanom. Pred niekoľkými rokmi bolo u istého dedinčana z centrálnej časti krajiny namerali dokonca 12,3 promile alkoholu v krvi. Štyridsaťpäťročný muž túto dávku napriek tomu prežil.

V Česku je rekordmanom muž (44) zo Semilska, ktorý pred piatimi rokmi nabúral fekálne vozidlo s ôsmimi promile alkoholu v dychu. Od súdu dostal podmienku, o rok neskôr opäť v opitosti nabúral, tentoraz s traktorom.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu