Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Opitý pilot si nevedel spomenúť, kam má letieť!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

LONDÝN - Nevedel, kam má letieť! Pilota, ktorý si večer pred plánovaným odletom z Londýna doprial pár pohárov zlatého moku, odsúdili na šesť mesiacov nepodmienečne. Svojím nezodpovedným prístupom, ktorým mohol ohroziť životy stoviek cestujúcich, sa taktiež pripravil o prácu.

Georgea La Perla (49) zastavili pracovníci bezpečnostnej služby po tom, ako z neho ucítili zápach alkoholu. Ten im povedal, že si dal večer predtým pár pív a že sa ponáhľa, pretože má letieť do New Yorku. Do kontinentu sa síce trafil, v skutočnosti však bolo jeho cieľom mesto Detroit.

Vykonaný krvný test potvrdil, že La Perle nielenže 4,5-krát prekročil povolený limit, nevyhovel dokonca ani menej striktným pravidlám upravujúcim jazdu pod vplyvom alkoholu na aute. 

Pilot, ktorý má za sebou vyše 20-ročnú prax, mal do Detroitu letieť spolu s ďalšími dvoma kolegami. Na palube Boeingu 767 spoločnosti Delta Airlines sa malo v tom čase nachádzať 240 pasažierov. Počas súdneho procesu sa prevalilo, že obvinený bol alkoholik.

"Nechcem si ani len predstaviť, čo sa mohlo stať, keby ste do toho lietadla nastúpili. Mohlo to mať katastrofálne následky," uviedol sudca Phillip Matthews. La Perle nastúpil do väzenia minulý piatok.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu