Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Vynaliezaví pašeráci: Drogy prepravovali katapultom!

Katapultom chceli drogy prepraviť na druhú stranu hranice
Katapultom chceli drogy prepraviť na druhú stranu hranice

TUCSON - Pašeráci drog snažiaci sa dostať zakázané narkotiká cez mexicko-arizonskú hranicu zrejme testujú novú metódu: katapult. Informovali o tom hliadky národnej gardy, ktorých diaľkový kontrolný video-systém zaznamenal niekoľko osôb ako sa pomocou neho snažili vrhať balíčky s marihuanou cez hraničný plot, napísala dnes agentúra AP.

Hliadky sa potom spojili s mexickými úradmi, ktoré na miesto vyslali políciu. Tá "vzdušnú prepravu" drog do Arizony zmarila. Pašerákov sa chytiť nepodarilo, ale policajti aspoň zabavili približne 20 kilogramov marihuany, terénne auto a katapult.

Spojené štáty sú zrejme najväčším trhom pre drogy na svete. Odoberajú napríklad zhruba 80 percent kokaínu vyrobeného v Kolumbii. Pašeráci používajú na prepravu v zásade tri trasy - Tichomorie, Karibik a samozrejme územie stredoamerických krajín a Mexika. Viac ako 3000 kilometrov dlhá spoločná hranica medzi USA a Mexikom slúži okrem drog aj k ilegálnej preprave migrantov.

Pašeráci sú pomerne vynaliezaví pri hľadaní spôsobov, ako dostať drogy na lukratívne trhy. Využívajú pritom cestnú, vodnú aj vzdušnú dopravu. Drogy zvyknú prepravovať v kamiónoch, kde sú ukryté pod najrôznejším tovarom, rýchlych člnoch ale aj špeciálne postavených ponorkách. Nezriedka sa ich na americké územie pokúšajú dostať na malých lietadlách, ktoré sú schopné pristáť na tajných či krátkych dráhach v džungli.



katapult
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu