Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Gabriel dostal 6 rokov za pestovanie konope

Gabriel Czókoly
Gabriel Czókoly (Zdroj: SITA)

BANSKÁ BYSTRICA - Šesť rokov "natvrdo" si posedí Gabriel Czókoly (49) z Ruminiec pri Rimavskej Sobote. Súd ho dnes potrestal za to, že si na svojom pozemku pestoval konope, z ktorého sa dá získať marihuana. Hneď po vynesení rozsudku ho odviedli do väzenia.

V rokoch 2008 a 2009 na svojom pozemku dorobil takmer päť kilogramov sušiny konope siateho, z ktorého bolo možné vyrobiť najmenej 2 725 dávok marihuany v hodnote viac ako šesťtisíc eur. Spáchal tým obzvlášť závažný drogový zločin, za ktorý mu súd mohol uložiť nepodmienečný trest na 10 až 15 rokov.

Gabriel sa na súde v Rimavskej Sobote priznal a oľutoval. Súd to vzal ako poľahčujúcu okolnosť a poslal ho na päť rokov do najmiernejšieho väzenia. Trest mu zmiernil s prihliadnutím aj na jeho osobné pomery.

Má vyše 80-ročných zdravotne a psychicky postihnutých rodičov a nevie, čo s nimi bude. Žiadal podmienečný trest s dlhšou skúšobnou dobou a s dohľadom súdneho úradníka.

Odvolací senát však Gabrielovi nevyhovel. Čiastočne akceptoval návrh prokurátora a trest sprísnil z piatich na šesť rokov v ústave na výkon trestu so stredným stupňom stráženia. Sudca zároveň nariadil výkon trestu a Gabriela odviedla eskorta priamo do väzenia.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu