Pondelok20. máj 2024, meniny má Bernard, zajtra Zina

Príde Rišo o zrak?

Prežije Rišo vo vile bez ujmy na zdraví?
Prežije Rišo vo vile bez ujmy na zdraví?

BRATISLAVA - S VyVoleným Rišom Janigom (25) sa niečo deje. Presnejšie s jeho zrakom. Svedčia o tom športovcove skrvavené, prižmúrené oči, ktoré si už niekoľko dní ustavične pretiera. Čo má atraktívny Bratislavčan s očami?

„Rišo má za sebou laserovú operáciu očí,“ prezradila jeho matka Jana Janigová, ktorá má o synov zrak vážnu obavu. V minulosti nosil silné dioptrie. Ako profesionálny plavec nemohol kontaktné šošovky používať nepretržite, a preto sa rozhodol pre zákrok, ktorý mal definitívne vyriešiť jeho krátkozrakosť. „Operácia dopadla dobre, ale jedno oko mu museli dodatočne korigovať,“ netajila pani Jana.

Je teda príčinou Rišových súčasných problémov dvojnásobný operačný zákrok? „Tento typ laserovej operácie sa obvykle vykonáva na oboch očiach. Niekedy sa však stane, že po určitom čase treba urobiť dodatočnú úpravu, ktorá je však už minimálna a určite nevedie k strate zraku,“ povedala Novému Času oftalmologička z bratislavskej očnej ambulancie. Zároveň zdôraznila, že po zákroku si musí pacient chrániť oči - a okrem iného sa má vyhýbať silnému svetlu a klimatizovanému prostrediu. A práve to je zrejme kameňom úrazu. Vo vile s klimatizáciou a umelým osvetlením sa Rišo nemá kam schovať.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu