Nedeľa16. jún 2024, meniny má Bianka, Blanka, zajtra Adolf

Zakážu VyVoleným nahé telá?

Sexuologička Danica Caisová
Sexuologička Danica Caisová

Vo vile VyVolených vládne od začiatku erotické dusno. Ako sa na konanie finalistov pozerá sexuologička a psychiatrička Danica Caisová, ktorá sa o program zaujíma najmä z profesionálnej zvedavosti?

VyVolení sa stali častou témou rozhovorov v spoločnosti. Čo podľa vás priťahuje divákov k podobným typom programov?

- Vo všeobecnosti ľudia majú radi programy s erotickým podtónom – od jemnej erotiky až po tú tvrdšiu. Je to pre nich vzrušujúce a možno aj inšpirujúce. Navyše, mnoho divákov sa môže s niektorými súťažiacimi stotožniť alebo si ich obľúbiť. Sex a erotika na obrazovke vnášajú do života bežných ľudí vzrušenie a napätie.

Je vo VyVolených erotiky dosť či málo?

- Mne sa vidí, že tak primerane. Na erotiku však čaká väčšina divákov – tí, ktorí chcú kritizovať, aj tí, ktorým sa to páči.

Naozaj majú diváci tendenciu najviac si zapamätať práve nahé zadky a prsia? Prečo?

- Myslím si, že diváci si chcú o súťažiacich vytvoriť vlastný obraz. U VyVolených je odhaľovanie poprsia či zad-ku nápadnejšie možno i preto, lebo ide o nehercov, je to teda oveľa zaujímavejšie. Podľa mňa však nezvíťazí ten, kto sa najčastejšie obnažuje, ale ten, kto dokáže udržať divákov v napätí až do konca. Ten, kto bude mať najväčší zmysel pre hru.

Finalisti vo VyVolených sa odhalili už v prvý deň vysielania. Je to podľa vás v poriadku?

- Súťažiaci si neuvedomujú v plnej miere prítomnosť kamery a podľa toho sa aj správajú. Okrem toho je otázkou, či tu nejde o súperenie a vzájomnú provokáciu.

Možno hovoriť u finalistov o nejakých poruchách či chorobách len preto, že sa odhalili?

- Vo všeobecnosti sa o žiadnej úchylke či chorobe vravieť nedá. Skôr sa u účinkujúcich objavila túžba zaujať, zapôsobiť či šokovať. A tí, ktorým sa to páči, sa pozerajú. Tí, ktorým sa to nepáči, kritizujú alebo prepnú na iný kanál.

Môže vidina výhry 11 miliónov viesť ľudí k tomu, aby strácali zábrany, alebo si tvorcovia zámerne vyberali súťažiacich bez zábran?

- Nuž, vidina veľkých peňazí naozaj zbavuje ľudí zábran. Dokonca aj pre podstatne menšie peniaze sú ľudia ochotní urobiť takmer čokoľvek. Predpokladám však, že do výberu sa ľudia s prirodzenými zábranami neprihlásili a asi by ich ani nevybrali.

Keď sa už teraz finalisti sprchujú nahí, čo môžeme čakať ďalej?

- Možno budeme prekvapení, ako sa to bude vyvíjať. Nedá sa to však predpovedať. Nazdávam sa, že postupom času si súťažiaci prítomnosť kamier budú uvedomovať čoraz väčšmi. Takže je možné, že sa to všetko bude vyvíjať presne naopak, teda inak, než sme očakávali. Mohlo by to dokonca byť oveľa zaujímavejšie.

Nemôže sa však nahota divákom jednoducho prejesť?

- To ukáže sledovanosť. Ale, podľa mňa, ak by aj poklesla, tvorcovia niečo vymyslia a možno to bude práve zákaz nahoty či sexu.

Ako by ste charakterizovali samotných VyVolených?

- Sú otvorení, komunikatívni, očakávajúci a pripravení. A trošku stiesnení. Možno sa aj boja, ako sa to bude vyvíjať. Každý z nich čaká na svoju príležitosť. Veď predsa zvíťaziť môže iba jeden a zvíťaziť chce každý!

Aký vplyv môže mať podobná relácia na sexuálne správanie spoločnosti?

- Myslím si, že ani táto, ani iné podobné relácie neovplyvnia sexuálne zdravie slovenského národa ani v pozitívnom, ale ani v negatívnom zmysle. Možno však to, že sa súťažiaci medzi sebou otvorene rozprávajú o rôznych, často aj „zakázaných“ témach, môže inšpirovať divákov, aby sa takto skúsili rozprávať aj doma.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu