Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Keksíková vojna pokračuje: SaS-kár podal podnet na Blahu aj Tarabu! TOTO je dôvod

Zobraziť galériu (4)
(Zdroj: FB / Miroslav Žiak)

BRATISLAVA – Horalková vojna naďalej pokračuje! Po tom, čo na liberála Miroslava Žiaka podal poslanec Ondrej Ďurica disciplinárny podnet na výbor pre nezlučiteľnosť funkcií, sa situácia v parlamente začína ešte viac zamotávať. Samotný poslanec za SaS však spravil nečakaný krok – disciplinárny podnet podáva aj on! Avšak, nie na kolegu, ktorý podal podnet na neho.

Keď šéf cukrovinkového koncernu Sedita Pavel Jakubec povedal, že zaočkovaní by mali môcť cestovať a neočkovaní by mali sedieť doma, zrejme netušil, akú lavínu spôsobí. Niektorí ľudia, na čele s viacerými poslancami vyhlásili obľúbeným keksíkom bojkot a nabádali ľudí, aby ich nekupovali. Druhá skupina ľudí, rovnako s poslancami ich predaj podporila.


Keksíková vojna naberá na obrátkach: Poslancovi parlamentu sa vyhrážajú disciplinárnym podnetom!


Za to sa na liberála Miroslava Žiaka strhla vlna kritiky, pretože na sociálnu sieť zverejnil fotografiu, kde je vidieť obal známeho keksíku a ešte ho aj pomenoval v popise k fotografii. Na to sa ozval nezaradený poslanec a šéf strany Republika Milan Uhrík, ktorý informoval, že jeho kolega Ondrej Ďurica podáva na Žiaka disciplinárny podnet za porušenie zákona. Podľa zákona sa totiž poslanci musia zdržať akejkoľvek reklamy.

Keksíková vojna pokračuje: SaS-kár
Zobraziť galériu (4)

„Žiak celkom jasne a otvorene propagoval na Facebooku známy potravinársky výrobok len preto, že jeho výrobca sa na adresu nezaočkovaných ľudí vyjadril, že "majú sedieť doma". Pripomínam, že poslanci majú zo zákona zakázané robiť akúkoľvek reklamu súkromným firmám a výrobkom a mnohí už boli za porušenie tohto pravidla v minulosti pokutovaní,“ napísal na sociálnu sieť Uhrík.

Samotný Žiak vtedy na celú vec reagoval s pokojom Angličana a napísal: Tak naši právni analfabeti zo strany Republika sa vedia vyjadriť k právnym analýzam, samozrejme, chybne, ale k židovskému holokaustu už nie, predsa to nie sú historici,“ uviedol na sociálnej sieti.

Milan Mazurek a Ondrej
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: TASR/Jaroslav Novák)

Teraz sa však karta obrátila a Žiak rovnako podáva disciplinárny podnet. Nie však na Ďuricu, ale na dvoch iných kolegov – smeráka Ľuboša Blahu a bývalého poslanca za ĽSNS Tomáša Tarabu. Výbor NR SR pre nezlučiteľnosť funkcií bude mať čo robiť. Chcem, aby výbor posúdil, či poslanci Blaha a Taraba neporušili ústavný zákon o ochrane verejného záujmu a aby im prípadne následne uložil pokutu vo výške dvanásťnásobku ich mesačného platu,“ informoval Žiak na sociálnej sieti.

Keksíková vojna pokračuje: SaS-kár
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: FB / Miroslav Žiak)

Podľa jeho slov je pre neho neprípustné, aby politici používali svoje meno a tvár na škodenie slovenským firmám. Okrem toho hádzanie keksíkov do koša a vyzývanie k bojkotu vníma ako bohapusté získavanie politických bodov. Dajme si na misky váh - podanie na moju osobu za status, kde mám chuť na tieto cukrovinky a statusy pánov, kde vyzývajú ľudí na bojkot slovenskej firmy. Čo je viac?pýta sa na záver. 

Viac o téme: HoralkySaSĽuboš BlahaOndrej ĎuricaTomáš TarabaMiroslav ŽiakSeditaKauza SeditaKeksíková vojna
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu