Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Pellegrini vyzval Danka k zodpovednosti za koalíciu: Fakty by preňho mali byť viac ako emócie

Peter Pellegrini
Peter Pellegrini (Zdroj: SITA/Branislav Bibel)

BRATISLAVA - Premiér Peter Pellegrini (Smer-SD) vyzval predsedu Národnej rady (NR) SR a SNS Andreja Danka k politickej zodpovednosti za stabilitu vládnej koalície. Pri hodnotení fungovania vlády by sa podľa neho mal viac zaoberať faktami ako emóciami. Reagoval tak na vyjadrenia šéfa parlamentu, ktorý okrem iného zhodnotil opatrenia v sociálnej oblasti z dielne SNS a Smeru-SD.

Premiér Peter Pellegrini (Smer-SD) vyzval predsedu Národnej rady (NR) SR a SNS Andreja Danka k politickej zodpovednosti za stabilitu vládnej koalície. Pri hodnotení fungovania vlády by sa podľa neho mal viac zaoberať faktami ako emóciami. Reagoval tak na vyjadrenia šéfa parlamentu, ktorý okrem iného zhodnotil opatrenia v sociálnej oblasti z dielne SNS a Smeru-SD.

"SNS rozhýbala stojaté vody. My sme urobili viac teraz za tri a pol roka aj v sociálnej oblasti ako štyri roky, keď vládol Smer sám. A to hovorím aj z úcty k nim, že možno aj oni potrebovali v niektorých veciach naštartovať, ktoré oni hovorili, že sa nedajú," skonštatoval vo štvrtok Danko. Pellegrini podotkol, že žiadna vláda v histórii SR neurobila pre ľudí viac ako vláda pod taktovkou Smeru-SD.

"My budujeme na Slovensku sociálny štát, my sme zdvihli minimálnu mzdu na historicky najvyššiu úroveň, za nás rastie ekonomika, rastu príjmy a zároveň rastie starostlivosť o mladé rodiny, dôchodcov a ľudí s bežnými príjmami. Veľa sme urobili, ale, samozrejme, veľa vecí ešte urobiť musíme," dodal predseda vlády. 

 Pellegrini verí, že Danko sa sústredí predovšetkým na hodnotenie vlastných rezortov, pretože práve na základe ich práce mu vo voľbách vystavia občania volebnú vizitku. "Som presvedčený, že tam ešte nájde veľa impulzov, napríklad pri čerpaní eurofondov, ktoré budú prospešné pre zvýšenie kvality života občanov Slovenska. Uprednostňujem konštruktívny politický dialóg, pretože som stále presvedčený, že táto vláda je realistickou alternatívou pre úspešné Slovensko," zdôraznil premiér.

Viac o téme: KoalíciaAndrej DankoPeter Pellegrini
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu