Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

Na Ukrajine zadržali exnámestníka ministra hospodárstva: Vážne podozrenie z velezrady

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: pixabay.com)

KYJEV - Ukrajinská bezpečnostná služba (SBU) zadržala bývalého námestníka ministra hospodárstva, ktorý je podozrivý z vlastizrady súvisiacej s rozsiahlym poškodením obranného sektora krajiny. Informovala o tom v utorok agentúra UNIAN.

Operatívci a vyšetrovatelia SBU zistili, že vysoký úradník Ministerstva hospodárskeho rozvoja a obchodu Ukrajiny, predstavitelia štátneho podniku Ukrajinské centrum Bezpeka (Bezpečnosť) a štátnej akciovej holdingovej spoločnosti Artem konali proti záujmom Ukrajiny v prospech zahraničnej spoločnosti, uviedlo tlačové oddelenie SBU. Identitu podozrivého SBU nezverejnila, ale podľa spravodajského portálu Censor.net je ním Jurij Brovčenko.

"S cudzincami uzatvorili zámerne nerentabilnú zmluvu na výrobu a dodávku výrobnej linky na výrobu delostreleckých granátov v celkovej výške viac ako 16,5 milióna USD. V dôsledku nelegálneho obchodovania bola záloha v hodnote vyššej ako 8,2 milióna USD prevedená na bankové účty falošných zahraničných offshore spoločností a ukradnutá účastníkmi tohto plánu. Zahraničná spoločnosť navyše toto zariadenie na Ukrajinu nedodala. Konanie podozrivých ohrozilo dodávku munície ozbrojeným silám, ktoré čelia ruskej agresii," uviedla SBU.

Viac o téme: ZadržanieVelezradaUkrajinaKyjevExnámestník
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu