Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Podľa Danka je stratifikácia nemocníc od*b: SNS je za výstavbu s heslom Nefeť pleseň, likviduj ju!

Andrej Danko
Andrej Danko (Zdroj: SITA/Alexandra Čunderlíková)

BRATISLAVA - Predseda Národnej rady Andrej Danko poslal médiám tlačovú správu, v ktorej stratifikáciu nemocníc nazýva od*bom. Podľa neho chce SNS namiesto nej opravovať nemocnice pod heslom "Nefeť pleseň, likviduj ju!".

Po novoročnom prianí, kedy si predseda Andrej Danko spravil srandu sám zo svojich breptov sa zdá, že v tom pokračuje. V tlačovej správe, ktorú zaslal médiám hovorí, že chce opravovať nemocnice pod heslom "Nefeť pleseň, likviduj ju!". 

"Nefeť pleseň" je jeden z mnohých Dankových breptov, ktorý povedal v rozhovore. „Ak sa za štyri roky nič v zdravotníctve neurobilo, ak sa nemocnice pre ľudí nestavajú, ak nie je jasná sieť štátnych nemocníc, tak celá reforma pod názvom stratifikácia nemocníc je s prepáčením taký „odrb“ na občanov Slovenska. Hovorilo sa vraj, že sa nedostavaná nemocnica búra. Mám ale pocit, že sa ešte poriadne s búracími prácami ani nezačalo. Je potrebné riešiť výstavbu a opravy nemocníc. Mám za sebou ťažkú operáciu a viem, čo je to ležať v neistote. Práve preto sme navrhli zákon, ktorý pomôže rýchlejšie opravovať nemocnice a internáty,“ vyhlásil k reforme zdravotníctva Danko.

„Aký je vzťah štátnych a súkromných nemocníc,“ pýta sa predseda Danko. „Uvedomujem si, že nie v každej menšej obci môže byť reálne pôrodnica. Som zásadne proti rušeniu štátnych nemocníc. Som proti, aby sme ustupovali súkromnému sektoru. Skôr som čakal, že pani ministerka príde a povie, ako sa dá rýchlo postaviť nemocnica, ktorá sa nám rozpadáva na Kramároch,“ dodal.

Problémom je podľa Danka aj vysoká cena liekov a to, že nemáme systémový nákup liekov, či štruktúru. SNS nebola zodpovedná za zdravotníctvo a strana nedovolí rušenie nemocníc. „Je mi veľmi ľúto, že sa takýmto spôsobom premrhali štyri roky v zdravotníctve,“ vyznal znepokojenie šéf SNS.

Viac o téme: PleseňNemocniceAndrej DankoNefeť pleseň
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu