Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Liberáli vítajú zámer Slobodníka odísť z postu šéfa finančnej polície

Strana Sloboda a Solidarita
Strana Sloboda a Solidarita (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Strana Sloboda a Solidarita víta zámer šéfa Národnej jednotky finančnej polície Bernarda Slobodníka odísť z funkcie. Ako sa ďalej uvádza vo vyhlásení liberálov, do funkcie šéfa jednotky sa nikdy ani nemal dostať.

„Je dôležité, aby sme aj naďalej pokračovali v tlaku a snahe očistiť Slovensko od „našich" ľudí," dodal poslanec Jozef Rajtár. Slobodník o zámere odísť z funkcie ako aj o ukončení svojho pôsobenia v polícii hovoril v rozhovore pre Denník N. Podľa Prezídia Policajného zboru však ešte oficiálne žiadosť o uvoľnenie zo služobného pomeru nepodal. Národnú jednotku finančnej polície viedol od roku 2014.

SaS Slobodníka v minulosti kritizovala pre údajné kontakty s albánskym klanom Kukuliovcov, ktorí pôsobí na Slovensku alebo s Petrom P. ktorý je súdený za daňové podvody. Podľa policajného prezidenta Milana Lučanského sa však jeho kontakty s Albáncami vyšetrovaním nepreukázali. Slobodník v rozhovore pre Denník N zároveň odmietol, že by spolupracoval s obžalovaným Marianom K. a nitrianskym podnikateľom Norbertom Bödörom. Tí vo vzájomnej komunikácii spomínajú "Beďa" z prostredia polície.

Viac o téme: Bernard SlobodníkJozef RajtákStrana Sloboda a Solidarita
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu