Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Trojblok strán Za ľudí, Progresívne Slovensko a Spolu môže mať podľa Sulíka zmysel

Richard Sulík Zobraziť galériu (2)
Richard Sulík (Zdroj: FOTO TASR - Michal Svítok)

BRATISLAVA - Ak sa nová strana exprezidenta Andreja Kisku Za ľudí spojí s už existujúcimi stranami Progresívne Slovensko a Spolu, tak takýto trojblok môže mať zmysel. Na dnešnej tlačovej besede to vyhlásil predseda strany Sloboda a Solidarita (SaS) Richard Sulík.

"Ak sa nespoja, bude to rozbíjanie opozície," uviedol a dodal, že SaS pôjde do najbližších parlamentných volieb samostatne.Líder pripravovanej novej strany Za ľudí exprezident Andrej Kiska sa v pondelok 24. júna stretol s predsedom strany Spolu Miroslavom Beblavým a lídrom Progresívneho Slovenska Michalom Trubanom.

Richard Sulík
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: FOTO TASR – Jakub Kotian)

„Zhodli sme sa na tom, čo Slovensko najviac trápi a pred akými výzvami stojíme. Na ich riešenie potrebujeme spoluprácu hodnotovo blízkych politických strán,“ uviedol Kiska na sociálnej sieti. Dodal, že na najbližšom stretnutí budú bližšie hovoriť o programových prioritách každej zo strán. Beblavý vo vyhlásení potvrdil, že rokovali o možnostiach spolupráce. „Budeme pokračovať v rokovaní o predvolebnej spolupráci," uviedol.

Viac o téme: SaSRichard SulíkSpoluProgresívne SlovenskoZa ľudí
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu