Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

Andrej Danko v priamom prenose priznal ťažkú noc: VIDEO Nevládzem, dosť som popil

Andrej Danko na hokeji Zobraziť galériu (4)
Andrej Danko na hokeji (Zdroj: Kancelária NR SR)

BRATISLAVA - Šéf parlamentu dnes prekvapil mnohých ľudí. Bohužiaľ, nie v pozitívnom zmysle. Do diskusnej relácie jedného zo slovenských rádií totiž prišiel pod vplyvom alkoholu. Sám to priznal v živom prenose. Včera bol totiž na hokeji a podľa vlastných slov zapíjal smútok. Poslucháčov to pobúrilo.

Predseda SNS a predseda parlamentu bol hosťom diskusnej politickej relácie Braňa Závodského na rádiu Expres. Do relácie predseda parlamentu prišiel aj napriek tomu, že bol zjavne indisponovaný, čo aj sám priznal

Fakt som toho dosť popil

Danko zo začiatku čelil otázkam moderátora o jeho poslednej návšteve v Moskve, na ktorú bol pozvaný ako jediný predstaviteľ zahraničnej vlády, a o jeho vzťahoch s vysokými ruskými funkcionármi. Odpovede mu išli ťažšie. „Trošku som omámený, lebo som zapíjal večer smútok po tom hokeji, tak skúsim, keďže máte takú dlhú otázku... Včera to bolo hlavne pre nás všetkých smutné, ale som hrdý na to, ako bojovali. Tak poďme k tej podstate...,“ začal Danko.

Už od začiatku relácie reagoval pomaly a ťažko. Približne v desiatej minúte relácie znova zopakoval, že mal ťažký večer. „Toto je trošku zložitejší problém,“ odpovedal na jednu z otázok o jeho kontaktoch v Rusku či o plynovej kríze, ktorá pred rokmi postihla Slovensko. „Pán redaktor, ťažko vládzem, fakt som dosť popil,“ povedal. 

„Ja dúfam, že to nie je celkom vaše ospravedlnenie. Ja rešpektujem váš osobný život, ale teraz sa rozprávame,“ oponoval mu moderátor. „Nie, ale tak ma valcujete. Pán redaktor, veď ma nechajte dohovoriť aspoň jednu vetu. Fakt som z toho unavený, že ma nenecháte dohovoriť a idete si svoje,“ odpovedal Danko. Niekoľkokrát povedal dokonca moderátorovi, že ho má rád. 

Rozhorčení poslucháči

Mnohí poslucháči na facebooku písali rozhorčené komentáre. „Vie, že ide do rádia, on sa večer ožerie,“ napísal jeden z poslucháčov. Ďalší sa sťažovali, ako môže byť pod vplyvom, keď je v práci. „Mám dosť, vypínam to,“ uviedol ďalší. „Toto si robí srandu však, že sa prizná v rádiu, že bol včera opitý a podľa mňa má ešte aj teraz zostatkový alkohol.“  

Včera prijal Danko cyperského predsedu vlády
Zobraziť galériu (4)
Včera prijal Danko cyperského predsedu vlády  (Zdroj: Kancelária NR SR)

Predseda parlamentu potom obhajoval svoju cestu do Moskvy. Danko ďalej uviedol, že jeho ambíciou je robiť to, čo robí český prezident Miloš Zeman - otvárať dvere podnikateľom. Danko sa obhajoval aj tým, že s Ruskom predsa obchoduje aj Nemecko. „Pán redaktor, počúvajte ma, tam chodia všetci,“ povedal s tým, že má dobré vzťahy aj s ruským ministrom obchodu.

Andrej Danko v priamom
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Kancelária NR SR)

Potvrdil, že o niekoľko týždňov sa tam chystá opäť a chce vziať so sebou podnikateľov. „Chcem povedať, že ja sa vecami nikdy nechválim. Ale ak doma možno nemám uznanie, napríklad na audiencii u pápeža som bol na úrovni prezidentov,“ povedal ďalej s tým, že má dobré vzťahy aj v Nemecku alebo Francúzsku.

Vzťah s Pellegrinim a spolupráca s ĽSNS

Témou bola aj obranná spolupráca s USA. Danko trvá na tom, že pokiaľ je SNS vo vláde, Slovensko takúto zmluvu nepodpíše. Vďaka tejto dohode by Slovensko mohlo za americké peniaze rekonštruovať slovenské vojenské letiská. Danko sa vyjadril aj k svojmu vzťahu s premiérom Petrom Pellegrinim a k spolupráci s ĽSNS. Jeho koaličným partnerom je predseda Smeru Robert Fico, Pellegriniho rešpektuje ako premiéra.

Andrej Danko v priamom
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Kancelária NR SR)

V prípade spolupráce so stranou Kotleba - Ľudová strana Naše Slovensko Danko tvrdí, že Smer s nimi rokoval iba v prípade určenia stropu dôchodku. „Bola to taká spanilá jazda,“ povedal Danko s tým, že má ubezpečenie, že o iných témach s kotlebovcami koaličné strany nerokujú. Okrem toho podľa neho sa Ján Hoľko z ministerstva obrany nechystá byť šéfom Národného bezpečnostného úradu. Šéfa NBÚ navrhuje predseda vlády. „Kto donúti Petra Pellegriniho, aby sa mu natlačilo niečo, čo nebude v súlade s tým, čo on cíti?,“ pýtal sa Danko.

Viac o téme: HokejAndrej DankoRádio Expres
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu