Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Verejnosť by mala vedieť, aké informácie hľadali policajti o Kuciakovi, SaS

Vedenie strany SaS na čele s Richardom Sulíkom.
Vedenie strany SaS na čele s Richardom Sulíkom. (Zdroj: TASR – Jaroslav Novák)

BRATISLAVA - Opozičná strana Sloboda a Solidarita vyzýva vyšetrovateľa a dozorového prokurátora prípadu vrážd novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej, aby v zmysle Trestného poriadku informovali verejnosť o tom, akej povahy boli informácie, ktoré údajne šéf spravodajskej jednotky finančnej polície Pavol Vorobjov získaval z policajnej databázy o Kuciakovi.

Ako sa ďalej uvádza vo vyhlásení liberálov, momentálne sa totiž môže zdať, že lustrovanie Kuciaka bolo súčasťou prípravy vraždy a na jej plánovaní sa podieľalo vtedajšie vedenie Policajného zboru. "Takéto vážne podozrenie nemôže zostať bez odozvy tých, ktorí za vyšetrovanie nesú zodpovednosť," konštatuje SaS.

Strana tiež zdôrazňuje, že z vyšetrovania unikajú závažné a zároveň čiastkové informácie, čo sa vymyká štandardom a vedie k spochybneniu celého vyšetrovania. "O to väčší dôraz by mali orgány činné v trestnom konaní, konkrétne vyšetrovateľ a dozorový prokurátor, klásť na komunikáciu s verejnosťou," dodala SaS.

Zavraždeného novinára Jána Kuciaka pár mesiacov pred jeho vraždou podľa medializovaných informácií lustrovali v policajnej databáze na policajnom prezídiu. Mal za tým byť riaditeľ spravodajskej jednotky finančnej polície na policajnom prezídiu Pavol Vorobjov, ktorý údajne konal na pokyn bývalého šéfa polície Tibora Gašpara. Ten to však poprel. Ministerka vnútra Denisa Saková informovala, že sa k záležitosti vyjadrí po stretnutí s predsedom vlády Petrom Pellegrinim.

Viac o téme: VraždaInformácieSaSRichard SulíkJán Kuciak
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu