Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Opozícia oceňuje návrat relácie Reportéri, Číž má výhrady

Miroslav Číž
Miroslav Číž (Zdroj: TASR - Martin Baumann)

BRATISLAVA - Opoziční členovia Výboru NR SR pre kultúru a médiá dnes na rokovaní výboru ocenili návrat relácie Reportéri na obrazovky RTVS. Naopak, koaličný poslanec Miroslav Číž (Smer-SD) dnes povedal, že reportáž o únose Vietnamca v Reportéroch bola neobjektívna a pripomínala mu spravodajstvo Denníka N.

Zároveň uviedol, že reláciu musel v polovici vypnúť. Na margo toho poslanec za Smer-SD Marek Maďarič oponoval, že relácia bola dobrá. "Reportéri majú vyvolávať diskusie," podotkol. Poslanec za SNS Karol Farkašovský povedal, že "kvalitu žurnalistiky by sme nemali posudzovať podľa toho, či je protivládna".

Predseda výboru Dušan Jarjabek (Smer-SD) vyzval všetkých, ktorí spochybňovali, že sa Reportéri vrátia na televízne obrazovky, aby sa ospravedlnili. Opozičná poslankyňa Natália Milanová (OĽaNO) sa spolu s Vierou Dubačovou (nezaradená) zhodli, že je dobré, že Reportéri sú naspäť na obrazovkách. Podľa nich je dôležité si počkať aj na ďalšie časti relácie.

Generálny riaditeľ RTVS Jaroslav Rezník uviedol, že nečaká žiadne ospravedlnenia. "Investigatíva ide do hĺbky. Žurnalista nemá byť aj vyšetrovateľ, aj prokurátor, aj sudca. Má sa snažiť o hĺbkovú investigatívnu žurnalistiku a skúmať fakty a súvislosti," povedal a dodal, že RTVS sa snaží nastaviť smerovanie inštitúcie tak, aby bolo prezentované celé spektrum názorov.

Zároveň Rezník odpovedal na otázku Farkašovského a Dubačovej, ktorí sa pýtali na situáciu v spravodajstve po odchode niektorých redaktorov. Podľa jeho slov je situácia stabilizovaná, ale priznal, že ani zďaleka nie je dokonalá a je na čom pracovať.

Viac o téme: OpozíciaMiroslav ČížReportéri
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu