Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Verím, že kontrakt na stíhačky F-16 sa podarí dotiahnuť čo najskôr, povedal minister Gajdoš

Peter Gajdoš
Peter Gajdoš (Zdroj: SITA/Diana Černáková)

BRATISLAVA - Minister obrany Peter Gajdoš (SNS) verí, že uzavretie nákupu stíhačiek F-16 sa podarí dotiahnuť v čo najkratšom čase a naše vzdušné sily budú mať čo najskôr špičkové stíhacie lietadlá. Povedal to v rámci stretnutia s veľvyslancom USA na Slovensku Adamom Sterlingom na pôde ministerstva s tým, že súčasťou uzavretého kontraktu bude aj splátkový kalendár za samotné stíhacie lietadlá.

Gajdoš tiež poďakoval Sterlingovi za ponuku, ktorú pripravil Kongres USA v súvislosti s nákupom nových stíhacích lietadiel. Témou bilaterálneho stretnutia boli okrem modernizačných projektov a možností vzájomnej spolupráce aj otázky týkajúce sa bezpečnostných výziev a samit NATO, ktorý sa konal tento týždeň v Bruseli.

Šéf rezortu obrany informoval amerického veľvyslanca aj o prílete dvoch viacúčelových vojenských vrtuľníkov UH-60M Black Hawk, ktoré vo štvrtok (12.7.) večer pristáli v priestoroch Vrtuľníkového krídla v Prešove. Hovorilo sa aj o témach plnenia záväzkov v rámci medzinárodného krízového manažmentu. Informovala o tom hovorkyňa MO SR Danka Capáková.

Viac o téme: SNSPeter Gajdoš
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu