Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Fico utiekol z tlačovky a zaútočil na novinárov: Nebudete nás tu odchytávať ako zver

Robert Fico
Robert Fico (Zdroj: SITA/Diana Černáková)

BRATISLAVA - Ani ako poslanec nemení taktiku. Predseda Smeru Robert Fico po piatkovej tlačovke utekal z parlamentu pred novinármi, aby na nich následne zaútočil.

Fico v piatok predstavil novelu zákona o peňažných príspevkoch na kompenzáciu ťažkého zdravotného postihnutia. Na otázky mimo témy odmietol odpovedať s dodatkom, že novinári nemajú úctu k zdravotne ťažko postihnutým a rýchlo odišiel. 

Ako informovala TV JOJ, novinári si ho následne odchytili na chodbe parlamentu, kde sa neovládol a tvrdo reagoval. „Nemôže sa stať, že nás tu budete odchytávať ako nejakú zver po chodbách. Ja budem na vaše otázky odpovedať len na tlačových konferenciách, ktoré budú tematicky stanovené," povedal expremiér.

Na chodbe odpovedať nebude

Fico zároveň odkázal, že kedykoľvek ho novinári zastavia na chodbe, na ich otázky odpovedať nebude. „Budem si organizovať tlačové konferencie tematicky. Keď bude politická tlačová konferencia, budem odpovedať na politické otázky," vyjadril sa.

Šéf Smeru zároveň obvinil žurnalistov z toho, že nerešpektovali jeho rokovanie s ministrom práce Jánom Richterom a s telesne ťažko postihnutými. „Doteraz bolo rokovanie so zdravotne ťažko postihnutými ľuďmi. Vy ste to nerešpektovali. Nemám teraz dôvod sa s vami baviť na tieto témy," uzavrel tému.

Viac o téme: Robert FicoSmer-SD
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu