Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Prvá schôdza od politických otrasov po vražde novinára: FOTO Smútok skončil, Bugár šaškoval

Béla Bugár Zobraziť galériu (2)
Béla Bugár (Zdroj: SITA/Diana Černáková)

BRATISLAVA - Vo štvrtok bolo v parlamente zjavne veselo. Prvá schôdza NR SR po veľkej politickej kríze, ktorá sa začala vraždou investigatívneho novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej, je v plnom prúde - a zdá sa, že ťaživá atmosféra opadla. Dôkazom je aj záber na Bélu Bugára.

Podpredsedu NR SR náš fotograf pristihol vo veľmi zaujímavej póze. Zatiaľ čo vedľa neho čulo diskutovali Robert Fico a predseda parlamentu Andrej Danko, Bugár rukami imitoval ďalekohľad na očiach a ceril zuby.

Ako nám odpovedal samotný Bugár, vysvetlenie tejto komickej situácie bolo jednoduché. Za všetko môže jeho kolega Martin Glváč. „Podpredseda Glváč privítal na balkóne seniorov z Prievidze, pritom tam sedeli stredoškoláci. Ukazoval som mu, čo potrebuje, aby na nich aj videl," napísal šéf Mosta-Híd.

Vtipná momentka Bélu Bugára
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Topky.sk / Martin Bublavý)

Vražda, ktorá spustila lavínu

Jána Kuciaka a Martinu Kušnírovú zavraždili na konci februára v ich rodinnom dome vo Veľkej Mači. Podľa dosluhujúceho policajného prezidenta Tibora Gašpara vraždy pravdepodobne súvisia s prácou novinára. 

Udalosť spustila lavínu udalostí. Skloňovali sa aj predčasné voľby. Ako prvý sa zo svojho postu po neutíchajúcej kritike a obrovských protestoch porúčal minister vnútra Robert Kaliňák, aby následne podala demisiu celá vláda na čele s premiérom Robertom Ficom.

Prezident Andrej Kiska o čosi neskôr vymenoval novú vládu s premiérom Petrom Pellegrinim, avšak aj v nej došlo k rýchlej zmene. Najskôr sa funkcie po tlaku verejnosti, aby odvolal Gašpara, vzdal minister vnútra Tomáš Drucker, aby o deň neskôr oznámil svoj odchod na konci mája práve Gašpar. Druckera vo funkcii nahradila Denisa Saková, bývalá pravá ruka Roberta Kaliňáka.

Viac o téme: Béla Bugár
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu