Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Minister Gál hovoril s predsedníčkou ÚS Macejkovou o dôveryhodnosti súdov

Gábor Gál
Gábor Gál (Zdroj: TASR - Michal Svítok)

KOŠICE – Prieťahy v súdnom konaní, pre ktoré sa dlhodobo znižuje dôveryhodnosť občanov voči súdom a ich rozhodovacej činnosti, boli predmetom stretnutia nového ministra spravodlivosti Gábora Gála s predsedníčkou Ústavného súdu (ÚS) SR Ivettou Macejkovou. O stretnutí informovala hovorkyňa ÚS SR Martina Ferencová.

Problematike prieťahov v súdnom konaní a ich monitorovaniu sa od roku 2009 systematicky venuje aj predsedníčka ústavného súdu v rámci projektu Efektívnosť výkonu rozhodnutí ústavného súdu v konaní o sťažnostiach fyzických osôb a právnických osôb.

Predsedníčka ÚS Macejková a minister spravodlivosti Gál sa v rozhovore venovali aj možným opatreniam smerujúcim k efektívnejšiemu súdnictvu. Veľkú časť rozhovoru venovali už pripravenému novému zákonu o ústavnom súde, a tiež otázke kreovania podmienok výberu nových ústavných sudcov.

Minister spravodlivosti Slovenskej republiky v závere stretnutia zablahoželal predsedníčke ústavného súdu k 25. výročiu vzniku ústavnému súdu, ocenil rozhodovaciu činnosť ústavných sudcov a vyjadril záujem o spoluprácu medzi oboma inštitúciami.

Viac o téme: Gábor GálIvetta Macejková
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu