Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Paška: Rešpektujem Gašparovo rozhodnutie, nový minister sa bude hľadať ťažko

Jaroslav Paška
Jaroslav Paška (Zdroj: TASR - Martin Baumann)

BRATISLAVA - Podpredseda SNS Jaroslav Paška rešpektuje rozhodnutie policajného prezidenta Tibor Gašpara zotrvať vo funkcii a odísť z nej, až keď ho o to požiada minister vnútra. Zároveň si myslí, že v súčasnej situácii sa bude hľadať nový minister vnútra, ktorý nahradí Tomáša Druckera (nominant Smer-SD), ťažko.

"Treba zachovať rozhodovací systém, kde o osobe policajného prezidenta rozhoduje minister, ktorý má všetky dostupné informácie o jeho práci. Nie je šťastné, ak do hodnotenia vstupujú politici a široká verejnosť," myslí si Paška.

Pripúšťa, že hľadania Druckerovho nástupcu v rezorte vnútra bude zložité. Bolo by podľa Pašku dobré hľadať odborníka, ktorý sa v rezorte orientuje a nie krízového manažéra. Je presvedčený, že takí ľudia v tejto brandži sú.

Tibor Gašpar zatiaľ ostáva vo funkcii policajného prezidenta. Oznámil to na tlačovej konferencii s tým, že je profesionál, nepolitik a zodpovednosť za jeho pôsobenie musí zobrať do rúk minister vnútra. Ak ho požiada, aby odišiel, urobí to. Gašpar si nemyslí, že on ako osoba je ten, kto polarizuje spoločnosť.

Drucker podá v utorok demisiu do rúk prezidenta SR Andreja Kisku. Hlava štátu poverí dočasným vedením rezortu premiéra Petra Pellegriniho (Smer-SD).

Viac o téme: Jaroslav Paška
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu