Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Nebudeme stupňovať napätie reakciami na opozičné invektívy, vyhlásil Jarjabek

Dušan Jarjabek
Dušan Jarjabek (Zdroj: Foto: TASR/Martin Baumann)

BRATISLAVA - Koalícia sa nezapája vystúpeniami v rozprave do debaty o vládnom programe aj preto, lebo nechce stupňovať napätie reakciami na opozičné invektívy. Povedal to podpredseda poslaneckého klubu Smeru-SD Dušan Jarjabek, ktorý považuje nadávanie zo strany opozície za účelové a bezpredmetné.

"Všetko je jasné. Čo sme chceli, to sme si povedali aj v diskusných reláciách. Nemám sa prečo zapájať do rozpravy, lebo je to rozprava o vládnom programe, ktorý je pokračovaním dvojročného obdobia prvej vlády, na ktorú táto nadväzuje," upozornil. Na druhej strane aj Jarjabkovi prekáža, že v skopírovanom programovom vyhlásení vlády Petra Pellegriniho (Smer-SD) ostali aj neaktuálne veci. Nepovažuje to však za skutočný problém.

Líder Mosta-Híd Béla Bugár v tejto súvislosti uviedol, že predstavitelia koalície obhajovali vládny program už pred dvoma rokmi a dokument, ktorý predložil premiér Pellegrini, je identický. "Pred dvoma rokmi sme si povedali všetko a pokračujeme v tom. Vy si myslíte, že si potrebujeme vytĺcť nejaké politické body z tejto rozpravy? Ja si to nemyslím. My potrebujeme robiť a plniť, čo v programe máme napísané," zdôraznil.

Opoziční poslanci už niekoľko hodín vysvetľujú, prečo vláda nemá ich dôveru. Do diskusie sa koaliční poslanci zapájajú minimálne, aj to len cez faktické poznámky.

Viac o téme: Dušan Jarjabek
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu