Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Vo vedení Smeru padol neuveriteľný návrh: Fico a Kaliňák po hlasovaní skončia

Robert Kaliňák a Robert Fico
Robert Kaliňák a Robert Fico (Zdroj: SITA/AP Photo/Bundas Engler)

BRATISLAVA - Čaká nás odchod dvoch velikánov. Podľa informácií portálu Topky sa totiž Robert Fico a Robert Kaliňák chystajú opustiť svoje poslanecké miesta - a to sa v nich ani dlho neohriali.

Podľa našich informácií vedenie Smeru o tejto situácii rokovalo. Čaká sa na odsúhlasenie Programového vyhlásenia vlády SR a odhlasovanie dôvery vláde, ku ktorým má dôjsť v pondelok alebo v utorok. Rozhodnutie môžu vraj zmeniť iba zásadné udalosti. 

Ako tvrdí poslanec za Smer Miroslav Číž, na túto tému neprebehli žiadne oficiálne rokovanie. „Mali sme dnes ako klub pracovné raňajky s premiérom a na tých sme riešili iné otázky," povedal Číž pre Topky.

Podľa neho si ale uvedomujú klasický problém, že Fico by mohol využiť priestor na bližší kontakt s ľuďmi v regiónoch, ale na druhej strane ak by odišiel z parlamentu, stratil by možnosť vystupovať k zásadným problémom.

Aj Dušan Jarjabek sa vyjadril v podobnom duchu. „Nemám tieto informácie, mali sme krátky klub, ale o tomto nepadlo ani slovo," povedal nám poslanec a dodal, že na klube sa táto problematika neriešila.

Viac o téme: Robert FicoRobert Kaliňák
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu