Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Pellegriniho prvá personálna výmena: Kancelárii premiéra bude šéfovať Ficov bratranec

Peter Pellegrini Zobraziť galériu (2)
Peter Pellegrini (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

BRATISLAVA - Peter Pellegrini sa ujal funkcie premiéra a má za sebou prvé vystúpenie v parlamente a účasť v Bruseli. Väčšie personálne zmeny na Úrade vlády SR síce zatiaľ neplánuje, no vezme si so sebou nového šéfa úradu Rastislava Rybanského, bratranec expremiéra Roberta Fica.

Vyzerá to tak, že Ficovi ľudia budú predsa len aj naďalej dýchať na krk aj súčasnému premiérovi. Novým riaditeľom kancelárie predsedu vlády sa má stať Rastislav Rybanský. Peter Pellegrini to potvrdil v rozhovore pre portál pluska.sk. Rybanský je však po boku Pellegriniho už dlhšie, bol šéfom kancelárie podpredsedu vlády pre investície a informatizáciu v čase, keď ho riadil súčasný premiér.

Zľava: Peter Pellegrini, Richard
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Jan Zemiar)

Rastislav Rybanský je bratranec Roberta Fica. Podľa Pellegriniho je to slušný človk a plne mu dôveruje. Rybanského Pellegrini "zdelil" po jeho predchodcovi Ľubomírovi Vážnom. Jeho meno figurovalo pred vyše ôsmimi rokmi aj v prípade rekonštrukcie Topoľčianskeho hradu. Projekt sa stal predmetom preverovania kvôli možnému klientelizmu.

Peter Pellegrini väčšie personálne zmeny na Úrade vlády zatiaľ neplánuje. Pokiaľ by však niečo na úrade nefungovalo podľa Pellegriniho predstáv, nemá problém vymeniť ľudí. Erik Tomáš však nebude mediálnym poradcom nového premiéra. Vo funkcii premiéra je oficiálne druhý deň a dnes sa bude o jednej uchádzať v parlamente o vyslovenie dôvery jeho novej vláde. Poslanci však budú rokovať len do 16-tej, nechcú rokovať počas protestov. 

Viac o téme: Peter PellegriniÚrad vlády SRRastislav Rybanský
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu