Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

KDH a SMK volajú po predčasných voľbách: Označili ich za jediné poctivé riešenie

Alojz Hlina
Alojz Hlina (Zdroj: SITA/Diana Černáková)

BRATISLAVA - Mimoparlamentné KDH a SMK sú za predčasné parlamentné voľby v čo najkratšom čase. Súčasná vláda totiž podľa nich stratila dôveru ľudu, dôkazom majú byť jeho zhromaždenia v uliciach miest.

"Jediným poctivým riešením sú pre Slovensko čo najrýchlejšie predčasné voľby," povedal šéf KDH Alojz Hlina. Situácia je podľa neho totiž vážna. Hnutie je pripravené ísť do predčasných volieb a verí si. Hlina vyzval šéfa najsilnejšej opozičnej strany SaS Richarda Sulíka, aby zvolal stretnutie opozičných strán, na ktorom treba prekonzultovať ďalší postup. "Sme pripravení ísť na takéto stretnutie," odkázal Hlina.

"Vyzývame strany vládnej koalície, aby sa čo najrýchlejšie dohodli na uskutočnení predčasných volieb," povedal predseda SMK József Menyhárt. SMK si takisto ako KDH verí. "Maďari na Slovensku stáli vždy na strane demokratických, pokrokových strán. Maďarským politikom v koalícii so Smerom-SD a SNS sa podarilo podkopávať tento štvrťstoročie budovaný kapitál," dodal Menyhárt.

Dohoda v koalícii na predčasných voľbách stále nie je, potvrdil v utorok šéf SNS Andrej Danko. Pripustil, že ešte stále nie je zavrhnutá téma zásadnej rekonštrukcie vlády, koalícia sa podľa neho rozpráva aj o možnosti výmeny premiéra Roberta Fica (Smer-SD).

Most-Híd v pondelok (12.3.) v noci oznámil, že chce rokovať o predčasných voľbách so SNS s tým, že Fico takúto možnosť odmieta. Šéf strany Béla Bugár tiež uviedol, že ak rokovania nebudú úspešné, tak Most-Híd odíde z koalície. SNS v pondelok uviedla, že je pripravená na diskusiu o rekonštrukcii vlády, ale aj o predčasných voľbách, ak koalícia napríklad stratí podporu poslancov z Mosta-Híd. 

Viac o téme: Predčasné voľbyKDHSMK
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu